Грађани се Комисији жале на легализацију, порезе и кућне љубимце

Комисији за представке и предлоге јуче се поново обратила станарка зграде из Улице Милеве Марић, која је указала на проблем с легализацијом и укњижбом објеката.
Žitelji dela Ulice Mileve Marić na uknjižbu čekaju 26 godina Foto: Dnervnik.rs
Фото: Житељи дела Улице Милеве Марић на укњижбу чекају 26 година Фото: Днервник.рс

Како је истакла, они више од 25 година живе у тим становима, измирују обавезе и плаћају порез, а у катастарским књигама њихове зграде не постоје, односно оне се и даље воде као њиве.

Стамбена агенција је станарима из Милеве Марић упутила непотпуне одговоре, а став Комисије за пресдтавке је да у њима није објашњена процедура, као ни поступци које ће предузети за решавање проблема легализације.

Горан Вулића из Гагаринове улице 18 пожалио се на висину пореза на имовину.

– За стан од 60 квадрата 2014. године платио сам 2.295,99 динара, а 2018. – 7.293,32 па ме занима према којим параметрима ми је за четири године порез повећан 317,6 одсто? – упитао је Вулић.

Он је Комисији, између осталог, изнео и жалбу на обрачун за грејање заједничких просторија у згради, а замерио је и то што различити оператери кабловских система могу несметано могу да уђу у зграду и развуку каблове кроз заједничке инсталације.

– Тражим од Града да нас заштити јер, када се приликом таквих интервенција оштети кров, „нико” није надлежан да сноси штету – казао је Вулић.

Он се осврнуо и на држање кућних љубимаца у становима.

– Да би неко држао пса у стану, потребно је да љубимац буде чипован, пелцован, да буде на повоцу и има заштитну корпу. Такође, Град може уредити да се кућни љубимац сматра чланом домаћинства јер такође троши воду, користи лифт... Власници кућних љубимаца увек се правдају да „имају право”, али имамо право и ми који немамо љубимце и тражимо свој мир који нико нема право да нам угрожава – рекао је Вулић.

Што се обједињене наплате ЈКП „Информатика” тиче, Вулић је похвалио акцију којом за редовно плаћање пре или касније потрошач буде ослобођен плаћања једног месечног рачуна.

– Мислим да би било рационалније да се редовне платише награде умањењем од пет одсто за следећи рачун – предложио је Вулић.    

С. Савић

 

EUR/RSD 117.5838
Најновије вести