Фудбалери Војводине најзад комплетни

У првенственој паузи због обавеза репрезнтација, веома активни били су играчи тренутно другопласиранох тима на табели Суперлиге Србије,  фудбалери Војводине.
Mesarovic1
Фото: Александар Месаровић, фото: Ј. Грлић

Најпре су, током прошле недеље, одрадили мини-припеме на Златибору, док су ове седмице тренирали у свом Фудбалском центру “Вујадин Бошков” и, успут, одиграли у Чуругу пријатељску утакмицу с војвођанским лигашем Хајдуком (3:0). Истина, шеф стручног штаба Новосађана Владимир Буач на ово гостовање повео је комбиновану екипу, без већине стандардних првотимаца који су одрадили тренинг у Новом Саду, али је провера добродошла младом стручњаку да, како је сам нагласио, види на кога и колико може да рачуна.

„Не бих се бавио оценом игре појединих наших играча, већ бих истакао да нам је тренинг утакмица била од користи и да су ми многе ствари јасније, када говоримо о учинку и могућностима момака који покушавају да се наметну“, рекао је Буач.

„Улазимо у финиш припрема за првенствени дуел који сутра играмо и надам се да ће се ефекти нашег рада током паузе видети, односно да ћемо се у лепом светлу представити гледаоцима у Земуну. Наравно, очекујем и повољан резултат, односно верујем да можемо да освојимо три нова бода.“

Мали проблем за црвено-беле представљала је чињеница да пуних десетак дана тренер Буач није могао да рачуна на репрезентативца Црне Горе Дамира Којашевића, као ни на чланове наших млађих државних селекција - Александра Месаровића, Ранка Веселиновића и Кристијана Живковића. Они су имали обавезе у репрезентацијама чији су чланови, али су сада поново са саиграчима и јуче су редовно тренирали.

„По плану и програму, екипа ће данас од 15 часова одрадити тренинг у ФЦ “Вујадин Бошков”, где ће после тога остати у карантину до сутрашњег поласка у Земун“, објаснио је секретар стручног штаба Војводине Драган Вукићевић.

„Немамо повређених, ни суспендованих, па ће тренер Буач моћи да рачуна на комплетан играчки кадар.“

Утакмица између Земуна и Војводине игра се на стадиону у Горњој вароши, почетак је заказан за 15 часова, а правду ће делити главни арбитар Новица Анђеловски из Качарева, док ће му помоћници бити Дејан Поточан из Вршца и Горан Бељин из Беле Цркве. Четврти судија је Новак Симовић из Ловћенца.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести