Веселиновић: Имамо обавезу да се боримо до краја

Иако математички још увек нису изгубили шансу да се некако дочепају Европе, фудбалери Војводине, реално, много су удаљени од тог циља.
aleksandar veselinović JGrlic
Фото: J. Grlić

По други пут у овој сезони изгубили су на “Карађорђу” од Спартака Ждрепчеве крви (0:2), заслужено и без речи замерке. Око 3.000 гледалаца могли су да се увере да Суботичани у овом првенству имају бољи тим, да тачно знају шта и у ком тренутку треба да раде и да, коначно, поседују квалитет који је испред  новосадског. Захваљујући свему томе, направили су велики корак ка циљу који још увек гласно не казују, а који је све видљивији и јаснији на хоризонту - изласку на евро-сцену.

Стратег Воше Александар Веселиновић доживео је и други пораз по повратку у Нови Сад. После Напретка, бодове је однео и његов дојучераши тим из Суботице и сада је већ јасно да Новосађани не поседују квалитет за испуњење (пре)храбрих амбиција.

„У првом полувремену смо били агресивни на половини ривала, деловали смо као компактна и мотивисана екипа и тиме могу да будем задовољан“, рекао је Веселиновић.


Загрљај Веселиновића и Гаћиновића

Пред почетак војвођанског дербија загрлили су се и поздравили дугогодишњи сарадници Александар Веселиновић и Владимир Гаћиновић. Први сада води новосадску, а други екипу из Суботице, али су међу њима остали изузетни, пријатељски односи, које нису могли, а ни желели да сакрију. Гаћиновић је однео победу над својим дојучерашњим учитељем, на чему му је, маниром правог спортског господина, Веселиновић честитао.


„Иако смо били лишени помоћи Антића и Арсића, чини ми се да смо успели да изненадимо стручни штаб Суботичана стављањем у стартну поставу Месаровића и Аврамовског. Док је било снаге, показивали смо велику жељу да се надмећемо и покушамо да остваримо предност. Госте смо пореметили донекле у њиховом начину игре, знао сам којим путем желе да иду ка победи, а онда је уследио кикс после аута и добили смо први гол. Увежбавали смо такве ситуације, знали како се Суботичани понашају и играју после прекида, али је уследио пад концентрације.“

У наставку, међутим, Воша је падала у темпу, а гости су га држали на истом нивоу, а онда и појачали.

„То јесте проблем с којим се суочавамо, а свестан сам био да је противник чврст, јер је екипа која је јасно профилисана и формирана. Уз то, играчи Спартака су доста бржи од наших, имају више снаге и све то нас је одвело у пораз. И други гол примили смо после деконцетрације у дефанзивним задацима, овог пута после корнера, чиме је утакмица била решена. Међутим, похвалио сам моје играче због испољеног вољног момента и жеље да се надмећу, оставши достојанствени и честитајући противнику на победи. Морамо да се окренемо оном што следи у преосталих пет кола плеј-офа.“

О томе шта они који воле црвену и белу боју Војводине могу да очекују до краја првенства, Веселиновић је рекао:

„Од јуче смо прешли на план Б. Имамо обавезу према величини и имену клуба и пребогатој традицији да се боримо до краја. Математички нисмо без шансе за Европу, али треба бити реалан... У свакој наредној утакмици трудићемо се да играмо свом снагом, максимално и на победу, без обзира на то ко нам је ривал. Истовремено, жеља нам  је да проверимо све играче које имамо на располагању, односно да видимо на кога можемо да рачунамо у будућности, а на кога не. То је веома озбиљан и захтеван посао и желим да га урадимо онако како треба, да бисмо стекли јасну слику шта нам недостаје у играчком кадру, односно какав профил фудбалера треба да потражимо у наредном прелазном року.“

У следећем колу Војводина гостује Вождовцу.

„Покушаћемо да поново покажемо велику вољу и жељу да победимо. То је наша обавеза, иако ћемо у том сусрету наступити без Александра Радовановића који је акумулирао жуте картоне. Реч је о одличном фудбалеру, али ћемо се потрудити да се његов изостанак што мање осети. Кренули смо путем који у неком будућем времену треба да нас одведе ка томе да играмо брз, агресиван и нападачки фудбал, јер то је обавеза коју Војводина има према самој себи, навијачима, члановима управе и граду. Зато ћу инсистирати код играча да не посустану, јер играју и за себе саме, за своје сутра у фудбалу“, истакао је Александар Веселиновић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести