Војводина ремизирала са Земуном (0:0)

Веома слабу, безкрвну, па и незанимљиву утакмицу одиграли су фудбалери Земуна и Војводине. Без пуно прилика било пред којим голом, утисак је да је домаћину бод био сасвим довољан, те су Новосађани нешто и покушавали, али без икаквог видљивог резултата.
vosa zemun jgrlic
Фото: Јелена Грлић

Мреже су стога мировале током свих 90 минута, а фудбалери два тима остали су дебело дужни гледаоцима који су дошли да прате ову утакмицу. Једино што можемо издвојити као леп утисак из овог суперлигашког дела било је фино, сунчано, па и умерено топло време.

У првих 45 минута било је некаквих дешавања по yомбастом терену, а најбољу прилику имао је домаћи тим, када је у 16. минуту Димић прошао по десној страни, истрчао пред голмана Роцкова, али је успео да погоди једино стативу. На другој страни, црвено-бели су имали привидну иницијативу, али ону праву, стопостотну шансу, нису успели да створе. Запретила је Војводина преко Цебаре у 12. и 44. минуту, али ни у једном случају није успела да шутне ка голу Шаранова. Када је истицао 45. минут, после једног корнера, Ђаловић из домаћег састава успео је да шутира али је лопта фиукнула поред леве стативе гола који је чувао Емил Роцков.

Понадали су се гледаоци да ће у наставку видети нешто бољу игру, прижељкивали су барем један гол у мрежи неке од екипа, али је то изостало. Земунци су кренули нешто агилније и у 48. минуту бележимо шут Марка Ђаловића који је поново завршио поред гола, а онда су практично ривали стали и до истека 90. минута нисмо видели ни једну једину шансу која би макар мирисала на погодак. Играло се на средини, доста неповезано, без идеје у завршници напада, а домаћем тиму такав развој догађаја више је одговарао. Не може се рећи да се играчи нису трудили, али да би се задовољио укус гледалаца на једној суперлигашкој утакмици, потребно је много више од пуког трчања и борбености.

После двонедељне паузе, и група од око 300 навијача Војводине надала се још једном успеху Новосађана, али овог пута утисак је да није било појединца који би повукао нападе црвено-белих и резултат тога била је безопасна игра у нападу. При самом крају сусрета, поједине играче Земуна почели су да хватају и грчеви, одуговлачили су време и јасно је било да им бод из ове утакмице велики као земунска тврђава.

А. Предојевић

фото: Ј. Грлић

 

ЗЕМУН: Стадион у Горњој вароши, гледалаца 1.200, судија: Анђеловски (Качарево). Жути картони: Божовић (Земун), а Којашевић, Антић и Веселиновић (Војводина).

ЗЕМУН: Шаранов, Божовић 6, Цветковић 6, Пајовић 6, Вучић 6, Луковић 6, Ђаловић 6,5 (Кисо), Младеновић 6, Димић 6 (Попара), Лечић 6, Ласицкас 6 (Белић).

ВОЈВОДИНА: Роцков, Лакићевић 6, Веселиновић 6,5, Саничанин 6, Антић 6, Вукасовић 6, Јованчић 6, Цебара 6 (Месаровић), Којашевић 6, Суботић 6 (Нешковић), Јовановић 6 (Михајловић).

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести