Даниловић и Јоковић: Сјајан успех јуниорки у Мађарској

БЕОГРАД : Председник Кошаркашког савеза Србије (КСС) Предраг Даниловић рекао је данас да су јуниорке Србије направиле велики успех освајањем сребрне медаље на Европском првенству у мађарском Шопрону и да се нада да ће исто тако наставити у будућности.
Juniorke Srbije
Фото: КСС

Српске кошаркашице, рођене после 1. јануара 1999. године, постале су вицепрвакиње Европе после тесног пораза у финалу од Белгије 55:53.

"Ту сам и ја да се "огребем" за славу кошаркашица, много сам срећан и драго ми је. Направљен је огроман успех, велико хвала Ани Јоковић, стручном штабу и играчицама. Остаће им најлепше сећање, надам се да ове медаље неће бити последње у вашим каријерама", рекао је Даниловић на конференцији за медије у Кући кошарке.

Потпредседник КСС за женску кошарку Ана Јоковић подсетила да је освојена трећа медаља за женску кошарку за само три године.

"Не знам да ли су људи свесни какав је успех остварен, у каквом стању су клубови, хвала Црвеној звезди и Радивоју Кораћу чије су играчице окосница тима. Изгубили смо за један кош у финалу, али је ова генерација показала како се игра за државни дрес", поручила је Јоковић, додавши да је Даниловић наставио успешним путем као и његов претходник Драган Ђилас.

Селектор репрезентације Милош Павловић истакао је да је поносан на своје изабранице.

"Девојке су бацале магију, оне су заслужне за све, изнеле су огроман терет. Оно што је кључно је да смо направили одличан спој атмосфере, успели смо девојке да убедимо да имају огроман квалитет и да могу до медаље", навео је Павловић.

Младе кошаркашице Теодора Турудић и Ивана Катинић сложиле су се да још нису свесне великог успеха.

"Нисмо свесне успеха, потребно нам је време да се слегну утисци. Поносне смо", поручиле су у глас вицешампонке Европе.

Успех јуниорки долази после златне медаље вршњака из мушке репрезентације на континенталном шампионату у Братислави.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести