Поповић потписао четворогодишњи уговор са Звездом

БЕОГРАД: Српски центар Никола Поповић од данас је нови кошаркаш Црвене звезде, саопштио је клуб.
nikola-popovic
Фото: КК Црвена звезда

Како се наводи, некадашњи играч јуниорског погона Црвене звезде, након четворогодишњег искуства у НЦАА лиги где је играо за Бостон Колеџ, враћа се међу црвено-беле са којима је потписао четворогодишњи уговор.

Поповић је бивши млади репрезентативац Србије и финалиста јуниорске Евролиге са црвено-белима 2015. године.

Рођен је 19. јула 1997.године у Бања Луци, висок је 211 центиметара и игра на позицији крилног центра и центра.

"Доласком, односно повратком Поповића Црвена звезда је наставила са праксом давања шансе својој деци и у складу са најављеном трансфер политиком „купујмо домаће“. Никола се враћа у своју Црвену звезду у којој жели да остави траг и као сениор", наводи се на сајту клуба.

"Драго ми је да се враћам у своју кућу. Претходне четири године провео сам у САД, направио сам важан корак, стекао образовање и додатно играчко искуство. Враћам се у Црвену звезду где желим да оставим велики траг. Сматрам да сам донео најбољу одлуку и да сам изабрао најбољи пут. Сада је на мени да радим, да тренирам и да се наметнем,“ рекао је Поповић по потписивању уговора.

Играч који је током каријере на Бостон Колеџу био један од најбољих центара у АЧ, најјачој НЦАА конференцији, према договору, прву од четири сезоне провешће у дресу КК ФМП, где ће се привикавати на захтеве европске кошарке у којој није био последње четири године.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести