Нино Сердарушић победник Меридиана ИТФ фјучерсa

Загрепчанин Нино Сердарушић победник је ИТФ фјучерс турнира који је осми пут организовао СК Меридиана; у сарадњи са градом Новим Садом, Покрајином, ТСС, ТСВ и генералним спонзором Минаквом.
Nino Serdarušić i Antonio Masara
Фото: Ј. Галић/Нино Сердарушић и Антонио Масара

Двадесетогодишњи хрватски тенисер у финалу је био бољи од Италијана Антонија Масара 2:0 (6:1, 6:4). Иако је финале каснило пет сати због кише, то није омело Сердарушића да тријумфује.

- Ово је моје седмо финале и прва титула. До сада сам најчешће губио у четвртфиналу од јаких играча који су у Топ 300. У финалном мечу био сам фокусиран и концентрисан, нисам лутао мислима, а грешке сам свео на минимум. Држао сам добар темпо, што је сломило отпор Италијана - рекао је Сердарушић и додао да га следећи фјучер очекује од данас на теренима ТС Војводина, у Дунавском парку.

У дублу победио је аустралијски пар Дане Пропођа - Скот Пуодзиумас, који је био бољи од хрватско-мађарског тандема Нино Сердарушић - Габор Боршош.

Задовољан је био и директор турнира Срђан Јаковина, који је истакао да је све протекло у најбољем реду, чак боље и од очекиваног, поготово због великих врућина.

- Да је организација била на високом нивоу потврдили су ми у разговору учесници турнира. Остаје жал што ни ове године у финалу нисмо гледали спрског представника, што не значи да ће тако бити и у септембру када организујемо други фјучерс. С обзиром на то да је организација добила највише оцене, трудићемо се да већ следеће године будемо домаћини пет оваквих турнира - најавио је Јаковина.

Најбољи пласман од српских тенисера имао је Милан Дринић који је заустављен у четвртфиналу од шпанца Давида Санчеза, који је пре тога елиминисао Дејана Катића. Љубитељи белог спорта на теренима ТС Меридиана имали су прилику да у првом колу гледају дуел два наша тенисера Жарка Јандрића и Душана Бајића, који је био бољи од искуснијег Беочинца.

Текст и фото: Ј. Галић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести