Вујасиновић није више тренер ватерполиста Новог Београда

БЕОГРАД: Владимир Вујасиновић више није тренер ватерполиста Новог Београда, саопштио је данас клуб.
vujasinovic
Фото: Youtube Printscreen

Како се наводи, управу клуба Вујасиновић је јуче обавестио да да због личног незадовољства оствареним резултатима и неоствареним сопственим очекивањима, подноси неопозиву оставку на место првог тренера екипе.

"Желим данас да обавестим и јавност, на исти начин на који сам то јуче урадио са управом ватерполо клуба Нови Београд, а то је да подносим неопозиву оставку на место првог тренера екипе, искључиво и једино због очекивања и резултата, који пре свега, не задовољавају моје личне тренерске и спортске амбиције", рекао је Вујасиновић у саопштењу достављеном медијима.

"Као неко ко је као играч, а и као тренер, увек имао највише спортске циљеве, не могу да будем задовољан оним што је моја екипа показала и што је у досадашњем току такмичења, на четири фронта и остварила. Желим играчима и екипи много среће у даљем току сезоне, а искрено се надам се да ће ова моја оставка успети да их све протресе и пробуди из стања у које су упали и из ког им од срца желим, да што пре изађу. Још једном се захваљујем свим играчима и стручном чтабу на сарадњи и желим им много среће и успеха у даљем току свих такмичења", рекао је Вујасновић.

Малбаша после оставке Вујасиновића: Изузетно нам је жао

Председник ватерполо клуба Нови Београд Никола Малбаша рекао је да је свима жао што је тренер Владимир Вујасиновић поднео оставку.

Вујасиновић је јуче управу клуба обавестио да због личног незадовољства оствареним резултатима и неоствареним сопственим очекивањима, подноси неопозиву оставку на место првог тренера екипе.

"Изузетно нам је жао што нас је све оваква ситуација затекла усред сезоне и што екипа није успела да испуни очекивања нашег прослављеног тренера и великог човека. Надамо се да ће Влада Вујасиновић остати део нашег клуба и наставити да ради на пројекту прављења једног од најбољих ватерполо клубова на свету, који смо пре пар година заједничким снагама са њим и започели. Његово знање, искуство, име и све оно што је урадио у својој досадашњој каријери, би нам много значило у даљем раду клуба и сигурни смо да би са неке друге важне позиције у нашем клубу, успео да нам помогне да доведемо клуб на ниво који смо заједно пре пар година зацртали, а то је сам европски и светски врх", рекао је Малбаша у шаопштењу достављеном медијима.

"Клуб ће покушати да из ове тренутне кризе коју има са стручним штабом, у првом периоду, изађе уз помоћ тренера из сопственог погона и надамо се да ћемо након свега бити још бољи и снажнији", додао је Малбаша.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести