Вестерману Београд као родни град

Француски кошаркаш Лео Вестерман напустио је Партизан пре годину дана, постао играч Барселоне, па у дресу Лиможа наставио континуитет освајања титула.У Београд, на прославу 20 година

постојања агенције Беобаскет, стигао је као првак Француске и био један од играча који су добили посебне овације 12.000 посетилаца Комбанк арене.

Француски плејмејкер чинио је не тако давно део француског трија у Партизану. И даље не заборавља дане у црно-белом.

- Провео сам две сјајне године у Београду и заиста је диван осећај вратити се овде, осећам се као да сам у родном граду - рекао је Вестерман Тањугу.

Са многим саиграчима остао је у контакту, са Жофријем Ловерњом планира и да се у догледно време врати у Партизан.

- Жофри Ловерњ и ја имамо договор да се једног дана вратимо у Партизан, који увек када имамо прилику пратимо и бодримо. Партизан је јако битан део нашег живота.

Вестерман још увек нема планове за будућност након што му је истекла једногодишња позајмица са француским Лиможом.

- Завршили смо јако добру сезону и сада планирам да се одморим у свом родном граду, покушаћу да нађем адекватан тим овог лета. Још увек не знам ништа, звала ме је Барселона и видећемо која је најбоља солуција за мене. У овом тренутку нисам сигуран да ли остајем у Француској или се враћам у Барселону - казао је Вестерман.

Током боравка међу црно-белима, Вестерман је освојио две титуле првака Србије и АБА лигу. Нажалост, почетком своје друге такмичарске године доживео је тешку повреду кидања укрштеног лигамента колена, од које се опорављао месецима.

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести