Чукарички у трећој рунди квалификација за Лиге конференција

СУМГАИТ: Фудбалери Чукаричког пласирали су треће коло квалификација за Лигу конференција, пошто су вечерас у другом колу елиминисали азербејџански Сумгаит 2:0 (2:0).
fudbal, pixabay
Фото: pixabay.com

Наш тим је био бољи управо за два гола и заслужено славио. Све је решено већ у уводним минутима меча.
Чукарички је био бољи на почетку па је врло брзо имао шансу преко Јанковића, али је овај био непрецизан. Наш тим је играо на стриктне маркације, покушавајући да што пре стигне до лопте. Али, када је до ње и долазио грешио је на средини терена и одмах је губио. Домаћи тим се временом тргао и преузео иницијативу. Није ту било фуриозних напада, стрпљиво су грађене акције, чекајући грешку ,,брђана“. Наши момци су ушли у панику и грешили у елементарним фудбалским стварима. У 9. минуту је и одбрана била ,,шупља“ али је Петровић отклонио опасност. Ипак, брђани су отварали и контре из којих уопште нису били наивни. У 10. минуту једну такву Ндијае је крунисао поготком, одлично реагујући на центаршут Мијаиловића. Кајевић је могао убрзо да дуплира вођство, али је закаснио на лопту. У 16. минуту – једанаестерац за Чукарички. Хачајев је фаулирао Јанковића и судија Бурхарт је показао на белу тачку. Прецизан са креча био је Доцић за – 0:2. Опасно је за наш тим било нешто касније када је Петровић зауставио шут главом Горбанија. Покушао је потом Муталимов али је голман ,,брђана“ поново био сигуран. Нападали су Азербејџанци, али до битног гола нису могли.
Све дилеме могао је да отклони Јовановић али је био непрецизан са дистанце. Домаћин је потом кренуо у офанзиву и имао неколико солидних акција. У великој прилици био Абдулазадзе али је лоше шутирао. Наш тим је све више грешио у одбрани што су користили Азербејџанци. Горбани је закаснио на употребљиву лопту у 54. минуту и ,,брђани“ су имали среће. Потом је и Петровић одлично интервенисао и наш клуб је сачувао значајно вођство. 
До краја, домаћи су дали све на напад, али нису могли ни до почасног гола.
И. Лазаревић 

Сумгаит – Чукарички 0:2 (0:2)

СУМГАИТ: Градски стадион, гледалаца: 1.500. Судија: Бурхарт (Данска). Стрелци: Ндијае у 10. и  Доцић (из пенала) у 16. минуту. Жути картони: Мустафајев (Сумгаит), а Ндијае, Стевановић, Танасијевић, Јовановић (Чукарички).
СУМГАИТ: Бајрамов 6, Амхадов 6, Бадалов 6 (С. Абдуалзадзе 6), Хагверди 6, Коџанијазов 6, Муталимов 6,5 (Нагијев 6), Абдуладзе 6,5 (Махмудов 6), Мустафајев 6,5, Хачајев 6, Садиков 6,5, Горбани 6,5.
ЧУКАРИЧКИ: Петровић 6,5, Стевановић 6 (Дрезгић 6), Шапић 6, Танасијевић 6, Рогановић 6,5,  Мијаиловић 7, Доцић 7, Ндиаје 7 (Кембел 6), Кајевић 6,5 (Ковач 6), Јанковић  7 (Чоловић 6), Јовановић 6,5.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести