Голман Младости Драган Лолић никад није мењао клупске боје

Током јесењих битака на војвођанском „југу”, фудбалере Младости из Бачког Јарка, са капитенском траком, предводио је голман Драган Лолић (29).
Ј. Грлић/ Драган Лолић
Фото: Ј. Грлић/ Драган Лолић

Ливадица је одувек била расадник квалитетних чувара мреже, довољно је истаћи да су у Младости поникли Ненад Рајић, Милан Лукач, Владимир Бајић, Дамир Дринић... Породица Лолић поседује фудбалски педигре, отац Мирослав је био успешан играч плаво-белих, касније је дириговао као тренер, а тренутно је за кормилом Јединства из Госпођинаца, јесењег првака Градске лиге Новог Сада. Драган је, уз оца, заволео фудбал, на Ливадици је од шесте године, а куриозитет је да никад није мењао клупске боје.

- Младост је моја друга кућа, везао сам се за плаво-белу боју и никад нисам помишљао да променим средину, иако је било позива. Најлепше успомене, везане су за освајање Купа ФС Војводине, два пута смо га освојили за три године и то је успех вредан поштовања и памћења – каже Драган Лолић, голман Младости. -  Пенали су му специјалност, а адреналин уливају мечеви са великим улогом.

Јарачани су 2016. године освојили Куп ФСГ Новог Сада, две године касније су репризирали успех, пошто је Лолић, у финалу против Цемента из Беочина (2:2), одбранио два пенала. Исти учинак, остварио је и у двобоју са Борцем из Сакула, 8. јуна 2016. године, у оквиру финала Купа ФСВ.

-Немам посебан рецепт, извођача чекам да последњег тренутка, уздам се и у срећу. Леп је осећај, када се прочита намера, а то пошаље ветар у једра саиграчима. Најдражи су ми пенали одбрањени на стадиону Карађорђе против Сакуљана, јер су нам трасирали пут ка пехару.

Јарачани су се, после губитка српсколигашке визе, позиционирали у средини „Југа”. Лолић ове јесени није имао много изазова са пенала, а у клупски алманах је уписано да је у мечу са Југовићем (4:3) укротио ударац Слободана Терзића, најбољег стрелца Каћана.

-Имамо добру бодовну залиху, иако смо заслужили да будемо пар степеника боље пласирани. По традицији, пролећни део буде обојен плаво-белим тоновима, даћемо све од себе да је испоштујемо и да у наставку трке направимо искорак – истакао је Драган Лолић, капитен Младости.

М. Менићанин

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести