Марко Вукасовић верује у нову успешну серију фудбалера Војводине

Марко Вукасовић, дефанзивни везни фудбалер Војводине, у овој сезони пруже веома добре партије и даје стабилност одбрамбеном бедему екипе. Овај младић у свакој утакмици претрчи километре и километре, води беспоштедне битке с нападачима противничких екипа, па није случајно што саиграчи у њему виде један од стубова тима и човека од максималног поверења.
Marko Vukasovic
Фото: Јелена Грлић

И против Партизана Вукасовић је играо на свом нивоу и зато је разумљиво што још увек осећа жал због пораза.

"Нисмо пружили игру попут оних из прва четири кола. Требало нам је времена да се привикнемо на стил Партизана и наметнемо наш начин, па су гости створили неколико добрих прилика. Када смо се привикли, било је то много боље, иако, искрено, нисмо за 90 минута успели да створимо ни један зицер пред голом Београђана. Штета, јер ни Партизан није бриљирао и могли смо да освојимо макар бод. Ипак, мислим да нисмо разочарали и да смо показали да се с правом налазимо у врху табеле. Да нам је неко понудио могућност пред почетак првенства да после пет одиграних кола имамо 12 бодова, сигуран сам да бисмо је оберучке прихватили. Идемо даље, пред нама су нове обавезе", каже Вукасовић.

Вукасовић у свакој утакмици претрчи километре и километре, води беспоштедне битке с нападачима противничких екипа, па није случајно што саиграчи у њему виде један од стубова тима и човека од максималног поверења

У суботу црвено-бели одлазе у Ивањицу, где их очекује дуел с традиционално неугодном екипом Јавора. Могу ли играчи да се брзо опораве од пораза у дербију и отпочну неку нову серију?

"Јавор јесте неугодан ривал, посебно када игра пред својим нвијачима, али и ми поседујемо квалитет. Зато верујем да можемо да освојимо сва три бода у Ивањици, под условом да се придржавамо начела на којима инсистира тренер Ванић. То су дисциплина у игри и велика мотивисаност сваког појединца, јер када тако играмо, можемо да савладамо сваког ривала у Србији. Мислим да имамо разлога за оптимизам, јер, ипак, и против Партизана смо показали да ова наша екипа поседује квалитет и да пуно тога може. Дерби је прошао, морамо што пре да га заборавимо и окренемо се новим изазовима. Добро тренирамо, јуче смо вежбали и пре и после подне и убеђен сам да ћемо спремни дочекати утакмицу у суботу."

Може ли Војводина да уђе у нову, добру резултатску серију?

" Може, зашто да не? Ако се будемо придржавали свега што се договоримо у припреми утакмице с Јавором, наш успех у Ивањици неће бити далек, ни немогућ ", поручио је Марко Вукасовић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести