Монако убедљивом победом над Борусијом у полуфиналу Лиге шампиона

МОНТЕ КАРЛО: Монако је без проблема и у реваншу савладао Борусију резултатом 3:1. Осим Монака, у полуфиналу Лиге шампиона нашао се и Јувентус, који је у утакмици са Барселоном играо нерешено.
monaco borusija EPA GUILLAUME HORCAJUELO.jpg
Фото: EPA (GUILLAUME HORCAJUELO)

Познати су нам и последњи полуфиналисти Лиге фудбалских шампиона.

Сутра у Ниону (12) у бубњу поред Реала и Атлетика, наћи ће се и Јувентус и Монако. Није било изненађења у преостала два меча.

Фудбалери Монака су само после неколико минута игре у реваншу решили све дилеме, после лепог продора Мендија и шута, голман Бурки је само успео да одбије лопту и то на ногу младом Мбепеу, којем није било тешко да погоди мрежу.

Када је Фалкао главом у 17. минуту после центаршута са леве стране матирао Буркију, било је јасно да „милионери" не могу до подвига.

Међутим, мора се рећи да фудбалери Борусије нису играли лоше. У уводним минутама меча Ројс је са пет метара погодио Субашића, а мало касније Сахин је из слободног ударца уздрмао стативу.

У финишу првог дела фудбалери Монака имали су неколико лепих контри, али завршни пас није био прецизан.

Само што је почело друго полувреме, Борусија је смањила резултат. Дембеле се лепо пробио десном страном и шутирао лопту ка првој стативи, где се нашао Ројс, којем није било тешко да савлада Субашића. Кренули су „милионери" у фронтални напад, али нису успели да савладају Субашића.

Наравно, фудбалери Монака имали су велики простор за контру и у 81. минуту преко Гермаина стигли су и до трећег поготка.

МОНТЕ КАРЛО: Стадион Луј други, гледалаца 26.000, судија: Скомина (Словенија), стрелци: Мбепе у 3.  Фалкао у 17. и Гермаин у 81. за Монако, а Ројс у 48. минуту за Борусију.

Монако – Борусија 3:1 (2:0)

МОНАКО: Субашић, Туре, Глик, Жемерсон, Менди, Бакајоко, Мутињо, Силва(Рађи), Лемар, Мбапе(Гермаин), Фалкао.

БОРУСИЈА: Бурки, Пишчек, Сократис, Гинтер, Гереиро (Пулишић), Вајгл, Сахин(Шмелцер), Дурм(Дембеле), Ројс, Кагава, Обамејанг.

Први меч: Борусија – Монако 2:3. 

 

 Г. Ковач

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести