Ненад Јојић: Припремамо гостовање Војводини у Аустралији

НОВИ САД: Заједно с председником Душаном Мијићем и председником Надзорног одбора ФК Војводина Драгославом Вуковићем, при самом завршетку припрема црвено-белих фудбалера на Златибору, у посету Новосађанима је дошао и Ненад Јојић.
nenad jojoic dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Представљен је као менаџер Воше за Аустралију и Океанију. Последњу проверу тима који предводи тренер Радослав Батак с екипом Младости из Подгорице пратио је веома пажљиво. Ових дана имали смо прилику да се Јојићем поново сретнемо, овога пута у ФЦ“Вујадин Бошков“ и конкретније поразговарамо о његовим задужењима.

- Жеља ми је била да одем и видим Аустралију што сам учинио 1989. године. Заволео сам ту земљу и, иако ми то није била намера када сам одлазио, остао сам тамо да живим. У почетку сам радио тешке послове, али сам се снашао и данас сам задовољан човек. Бавим се, заједно са сином Луком, грађевином, а упоредо сам почео да радим и као менаyер у фудбалу, пошто је то спорт који сам волео још када сам био младић. Играо сам га активно, додуше не на неком озбиљном нивоу, али волим и гледам фудбал.

Одакле потиче ваша веза с Војводином?

- Бавим се фудбалским менаyерисањем у Аустралији, а од пре неких пет-шест месеци Војводина ми је указала поверење да је представљам у земљи у којој живим. Мени лично та сарадња неће донети ништа посебно, али желим да помогнем свом граду, јер сам навијач Воше. У време када сам био дечак, нисам имао финансијске могућности да често одлазим на њене утакмице и отуда жеља да, колико год то могу, помогнем клубу за кога навијам. Пре доласка овамо, оставио сам важне и озбиљне послове у Сиднеју, граду у којем живим, због играча који су потомци наших исељеника и желе да дођу у Србију, сасвим прецизно у Војводину, како би овде покушали да играју фудбал. У договору с тренерима са којима тамо сарађујем, изабрао сам групу од шест играча и двојице голмана, за које гарантујем, да дођу и покажу шта и колико знају. Њима је јако важно да покушају да играју за Војводину, Партизан или Црвену звезду, јер су то наша деца и то би им било остварење снова. Не постављају никакве услове, разговарао сам већ са њима и, ако се не покажу, вратиће се својим кућама. Реч је о младићима старости између 17 и 21 године.

Када би могао да се очекује њихов долазак у Нови Сад?

- Чекам само да добијем зелено светло од Душана Мијића и Драгослава Вуковића. Тренутно су обојица веома заузети, али чим се укаже прилика, очекујем да постигнемо договор и да младићи допутују. Момци су веома мотивисани да дођу у Србију, конатктирамо свакодневно и верујем да ћемо читав пројекат реализовати веома ускоро. Не бих још откривао њихова имена, јер је такав наш договор, али, буде ли среће, и ту информацију ћете знати чим и ако потпишу уговоре.

Бавим се фудбалским менаџерисањем у Аустралији, а од пре неких пет-шест месеци Војводина ми је указала поверење да је представљам у земљи у којој живим

Какви су ваши утисци о раду у новосадском суперлигашу, обзиром на чињеницу да сте имали прилику да пратите тренинге црвено-белих?

- Задовољан сам оним што сам видео, јер је лако уочљиво да је тренер Батак озбиљан, упоран и квалитетан. И он жели да Војводину подигне на још виши ниво и то је оно што ми се посебно допало.

Фудбал се у Аустралији развија великим и брзим корацима?

- Чињеница је да је последњих година, што се спорта тиче, све у овој земљи посвећено управо фудбалу. Рагби и крикет су пали на друго и треће место по популарности. Првак Премијер лиге постао је Сиднеј, у којем наступају и тројица српских фудбалера – Милош Нинковић, који је и најбољи фудбалер лиге, Дени Вуковић и Милош Димитријевић, што клуб чини веома популарним у српској заједници у Аустралији. Од наших клубова, у лиги Новог Јужног Велса такмичи се тим Вајт иглс (Бели орлови), клуб из Бонаринга, предграђа Сиднеја, за који је увек наступало 90 процената наших играча.  Председник је Јован Прлић, а потпредседник мој брат од стрица Драган Јојић и годинама је ова екипа била у самом врху лиге. Нажалост, тренутно се налази у малој кризи и при дну је табеле, не знам шта је разлог томе. Ипак, спремни смо сви да помогнемо и да екипа поново заузме позиције које јој по квалитету и организацији клуба припадају.

Да ли постоји још нека занимљивост у погледу ваше сарадње са ФК Војводина?

- У контакту сам с господином Прлићем и припремамо терен да Војводину доведемо на гостовање у Аустралију! Термин је новембар или децембар ове године, време када је овде зима а у Аустралији је лето. Усаглашавамо прецизне датуме и остало је да поразговарам с председницима Мијићем и Вуковићем, како бисмо све прецизирали и организовали, верујем, лепо и атрактивно гостивање у овој далекој земљи – поручио је на крају Ненад Јојић.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести