Судија Широки Војводини одузео победу

Играо се четврти, последњи минут надокнаде времена, када су фудбалери Војводине у дуелу с нишким Радничким преко Дејана Мелега успели да постигну гол за вођство, самим тим и победу од 2:1.
Поништени гол Дејана Мелега у последњим тренуцима утакмице
Фото: S. Šušnjević

Међутим, судија Зоран Широки, покварио је славље Новосађанима, показујући да је нападач црвено-белих том приликом играо руком и - поништио гол. Узалуд су били протести домаћих фудбалера и навијача, баш као што су и залудни били и непријадни повици с трибина на рачун одлуке и укупног дељења (не)правде најблаже речено - неубедљивог арбитра. Остао је неумољив, а резултат - 1:1, па је дерби утакмица 29. кола Суперлиге Србије остала је без победника.

У првих десетак минута видели смо тактичко надмудривање две екипе и тренера Александра Веселиновћа и Милана Раставца, који се одлично познају. Тек у 13. минуту бележимо прво узбуђење, када је севнула контра Воше, лопта је упућена ка Малбашићу који је био бржи од истрчалог чувара мреже Нишлија Зоговића, али је овај, утисак је, играо руком ван свог шеснаестерца и зауставио домаћи тим у налету. Арбитар Широки то није видео тако, није прекинуо игру и показао црвени картон гостујућем голману, већ је дозволио да се сусрет настави.

Новосађани су били екипа која је имала већи посед лопте, па је у 16. минуту поред гола шутирао Трујић, а шест минута касније контру су извели Кнежевић и Малбашић, чији шут са десетак метара Зоговић успева да одбрани. Већ у 30. минуту сјајно је по лопти распалио Вукасовић са готово 30 метара, али је истрчали голман Зоговић врховима прстију успео да отклони опасност.

И када се чинило да је само питање тренутка када ће Војводина повести, уследио је хладан туш за навијаче домаћег тима. Лопта је у шеснаестерцу црвено-белих дошла до Немање Којића који је успео да је пробаци иза леђа Богдана Планића, а онда је уследио контакт између њих двојице. Да ли је то био прекршај за најстрожу казну или не, веома је тешко оценити без прегледања ТВ снимка, али је арбитар без трунке размишљања показао на белу тачку, а Планићу доделио жути картон. Сигуран реализатор једанаестерца био је Марко Мркић и Раднички је повео са 1:0.

Није новосадски тим пао после вођства Нишлија. Наставио је да гради  игру и већ у 39. минуту стигао је до изједначења. После веома доброг паса Филипа Кнежевића, лопту је у казненом простору доста дуго вукао Палочевић, а онда је упутио на другу стативу, где је у правом тренутку и на правом месту био Никола Трујић и спровео је у мрежу.

Војводина - Раднички 1:1 (1:1)

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, гледалаца: 1.500, судија: Широки (Смедерево). Стрелци: Трујић у 39. за Војводину, а Мркић у 34. минуту (из једанаестерца) за Раднички. Жути картони: Лакићевић, Планић, Бабић и Трујић (Војводина), а Петровић (Раднички).

ВОЈВОДИНА: Роцков 7, Лакићевић 7, Планић 7, Пушкарић 7, Антић 7, Вукасовић 7, Бабић 7, Кнежевић 7 (Мелег -), Палочевић 7, Трујић 7, Малбашић 7.

РАДНИЧКИ: Зоговић 7, Петровић 6, Живковић 6, Перендија 6, Волков 7 (Станковић -), Томић 7, Нома 6 (Станојевић -), Арсић 6, Стојановић 7 (Јовановић -), Мркић 7, Којић 7.

Веома занимљив тренутак догодио се на самом почетку наставка утакмице. После једног дубинског паса, Трујић је грудима успео да примири лопту и када је кренуо ка голу Зоговића, уследио је старт Перендије. Ако је у 33. минуту показао на белу тачку после фаула Планића над Којићем, Зоран Широки просто је морао да исто то учини и овога пута. Међутим, опет без трунке дилеме, он је показао да се игра настави.

Било је ово већ трећа утакмица коју су Новосађани одиграли у протеклих осам дана, па је некако очекивано наишао благи пад у њиховој игри. Они јесу, додуше, нападали, али су ти атаци били много слабијег интензитета. Једину праву прилику имао је у 69. минуту Вукасовић, када је други пут на утакмици шутирао са тридесетак метара, али је голман Зоговић поново избио лопту у корнер.

Пре спорног тренутка из последњег минута надокнаде, видели смо још један занимљив детаљ у казненом простору Радничког, када је Пушкарић, такође у зауставном времену, оборен на земљу, али је и тада судија из Смедерева дозволио да се утакмица настави, као да се ништа догодило није.

А. Предојевић
 

Веселиновић незадовољан резултатом

Тренер фудбалера Радничког из Ниша Милан Раставац, по завршетку утакмице на стадиону “Карађорђе”, овако је оценио збивања:

- Могу да будем задовољан ремијем, јер смо показали да можемо да се носимо с јаком екипом Војводине на њеном терену. Имали смо периоде добре и стрпљиве игре, али и моменте када нам је недостајало мало више храбрости и да нешто више урадимо. Резултат нам одговара, а ово је била одлична припрема за скорашњи почетак плеј-офа.

За разлику од њега, тренер Војводине Александар Веселиновић није скривао да нерешеним резултатом он и његови сарадници нису задовољни.

- Дешавања на терену показала су да смо заслужили много више од ремија - истакао је Веселиновић. - Пореметио нас је досуђени пенал за ривала и вођство Нишлија, али је наш вољни квалитет био изражен и убрзо смо стигли до изједначења. Нажалост, постоје у фудбалу неке ствари које су изнад вас и не бих овако вруће главе да је их коментаришем.

Да се то односи на недосуђени пенал после прекршаја над Трујићем у 46. минуту и, посебно, неопризнавање Мелеговог гола у последњим тренуцима утакмице, признао је Веселиновић следећим речима:

- Та два тренутка заиста су заслужила посебну пажњу. По реакцији играча који су у тим ситуацијама учествовали, јасно ми је да се ту нешто догодило, али, понављам, не могу додатно да коментаришем док не видим снимке спорних ситуација.

А. П. 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести