Реал ипак елиминисао Бајерн, али у продужецима (4:2)

МАДРИД: После доста мука Реал је ипак након продужетака елиминисао Бајерн. Мало је недостајало да Бајерн направи велико изненађење у Мадриду, Баварци су успели да  у регуларном делу меча надокнаде мањак из Минехна (1:2), али у продужецима им је понестало снаге и Реал се квалификовао за полуфинале Лиге шампиона.
real bajern AP Photo Daniel Oćoa de Olza.jpg
Фото: Prošlogodišnji duel reala i Bajerna, foto: Tanjug/AP

Помогао је Мадриђанима и судија Кашаи, који је послао у свлачионицу Видала, чини се престрого, а са десет играча Баварци једноставно  нису имали снаге да парирају Реалу. 

Бајерн је ушао у меч у Мадриду изузетно амбициозно и у пуном саставу, од првог минута заиграли су ровити Левандовски и Хумелс, а таква игра се умало и исплатила јер је у 9. минуту Алаба имао дивну прилику, али се Марсело испречио и шанса је пропала.

Ни Реал није чувао вођство из Минхена, Галактикоси су ретко нападали али изузетно опасно. Прву прилику имао је Рамос када је тукао са 16 метара, али слабо, потом је Роналдо био себичан, а у финишу првог дела и Бензема је покушао, али је Нојер био на месту.

Већ после неколико минута игре у наставку Бајерн је имао велику шансу. Робен је тукао са десетак метара, али је Марсело са гол линије избацио лопту у поље, али само два минута касније Баварци су повели.

Казимиро је срушио Робена, судија  Кашаи је без размишљања показао на пеналтик, а са беле тачке Левандовски је лако савладао Наваса. После гола Баварци су све карте бацили у напад , ушао је у игру и Томас Милер, али нису успели да  пробију бедем испред Наваса, а онда је Казимиро пронашао Роналда, који је главом са десетак метара лако савладао Нојера.

Сви су некако одахнули на Сантјаго Бернабуу, а то су искористили фудбалери Бајерна. Левандовски је главом спустио лопту на пеналтик, натрчао је Серхио Рамос и погодио сопствену мрежу. При крају меча Кашаи је чини се престрого покзао други жути картон Видалу, па су Баварци остали са 10 играча у пољу и у продужецима имали врло тежак задатак. Храбро су се држали све до последњег минута првог продужетка када је Роналдо прихваоио једну лопту на пеналтику и лако савладао Нојера.

Наравно, игра Бајерна се распала, Марсело је после само четири минута игре у наставку сам прошао комплетну одбрану Баварца и несебично послужио Роналда, који је решио све дилеме. Гол Асенсија је само потврдио доминацију Реала.

Г. Ковачи.

Реал- Бајерн 4:2 (1:2,0:0).

МАДРИД: Стадион Винсенте Калдерон, гледалаца 82.000, судија: Кашаи (Мађарска). Стрелци: Роналдо у 76., 105., 109. и Асенсио у 111.минуту за Реал, а Левандовски у 52. (из пенала) и Серхио Рамос (аутогол) у 78.минуту за Бајерн.

Жути картони:Каземиро (Реал), Видал, Алкантара, Ћаби Алонсо, Робен (Бајерн). Црвени картон: Видал (Бајерн).

РЕАЛ: Навас, Карвахал, Наћо, Рамос, Марсело, Касемиро, Модрић, Крос, Иско (Васкез), Роналдо, Бензема (Асенсио).

.БАЈЕРН: Нојер, Лам, Хумелс, Боатенг,Алаба, Алонсо (Милер), Алкантара. Робен, Видал, Рибери (Даглас Коста), Лебандовски (Кимих).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести