Реванш полуфинала ЛШ: Торињани опрезни, Монако се нада

Фудбалери Јувентуса релативно лако, готово рутински савладали су у првој полуфиналној утакмици Лиге шампиона Монако (2:0) у Монте Карло и направили велики корак ка Кардифу, где ће се одиграти велико финале. 
Iguain na treningu Juventusa
Фото: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

“Кнежеви” нису имали решење за челичну одбрану Торињана, којом  је беспрекорно командовао голман Ђанлуиђи Буфон и још једном доказао да није за пензију.  Фудбалери Монака и поред пораза нису одустали од пласмана у финале, међутим, тешко је веровати да ће у Торину успети да направе ново чудо. Наиме,  Јувентус на свом терену није изгубио 22 утакмице заредом, а Монако није победио у последња три окршаја на гостовањима у Лиги шампиона.

- Није још све готово – упозорава тренер Јувентуса Максимилијано Алегри. – Очекује нас паклених 90 минута. Монако има сјајан тим и одличну контру, што је демонстрирао у мечевима са Ситијем. Морамо бити опрезни. Искуство је на нашој страни и надам се да ћемо пружити још једну добру партију.

Један од јунака утакмице у Монте Карлу, поред двоструког стрелца Гонзала Игуаина, био је Ђанлуиђи Буфон, капитен је одбранио неколико заиста тешких удараца.

- Имамо велику предност, што ништа не гарантује за крајњи исход, један гол гостију може све да промени. Моја мрежа се није затресла више од 600 минута, а недостаје  ми и трофеј у Лиги шампиона. Међутим, о томе нећу да размишљам, сада нам је једино важно да се плаирамо у финале – рекао је Буфон.

Покушаћемо све да остваримо добар резултат. Јувентус има велику предност, искусан су тим, али се унапред не предајемо (тренер Монака Леонардо Жардим)

У табору Монака  атмосфера је сјајна због чињенице да их је победа у домаћем шампионату над Нансијем (3:0) сасвим приближила титули.  - Покушаћемо све да остваримо добар резултат  – најавио је тренер Леонардо Жардим. – Јувентус има велику предност, искусан су тим, али се унапред не предајемо. Покушаћемо офанзивном игром да изненадимо Торињане. Проблем нам  је то што су Бакајоко, Сидибе и Бошчила ровити, али, понављам, нема предаје.

У првом мечу  Фалкао и Мбепе нису успели да савладају Буфон, сада верују да хоће. 

-  Сигуран сам да ћемо постићи погодак – оптимиста је Килијан Мбепе. – Међутим, нисам сигуран да ће то бити довољно и за пласман у финале. Јувентус има сјајан тим, искусну одбрану, а ту је и Буфон, заиста брани  врхунски.

Утакмица између Јувентуса и Монака игра се у уторак од 20.45 сати у Торину, суди Кујперс из Холандије. Сутра играју Атлетико и Реал. 

Г. Ковач

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести