Тренер ФК Партизан Мирослав Ђукић задовољан припремама у Словенији

Фудбалери Партизана завршили су припреме  у Словенији и ишчекују дуел са екипом Будућности, у квалификацијама за Лигу шампиона. Расположење у табору српског освајача дупле круне је одлично, мишљење је да је на помолу снажан тим, који би могао одолевати европским и домаћим изазовима.
djukic
Фото: Dnevnik.rs

За свог боравка у Словенији црно-бели су доживели пораз само од московског ЦСКА (0:3), а савладали су Кафенберг (2:0), Копенхаген (3:2) и Урал са 1:0. Тренер Ђукић има много разлога за задовољство.

" Све што смо планирали то смо урадили. Кондициони део смо максимално завршили, а потом се посветили уигравању екипе. Оно што сам видео у Словенији уверило ме је да смо на путу да направимо одличан колектив.  Имамо екипу који су спремни да се жртвују за сваку лопту, да помажу колегама у дефанзиви, да мотивисано крену у напад. Све ме то радује јер за добре игре у Европи морате да се посветите и одбрамбеним задацима. Момци су то одлично одрадили, из тога стварали шансе у офанзиви и све је било као што треба. Једино је мало реализација затајила, али и она ће доћи како утакмице буду пролазиле " рекао је стратег црно-белих.

Партизан је изгледа решио и  питање другог штопера. Поред доказаног Бојана Остојића место у тиму против Будућности ће вероватно заузети Лазар Ћирковић.

"Он је доста показао. Стабилан је у дуелу, добро чита игру, а зна да крене и напред. Са њим смо добили много и време ће то показати. За врат му дише и новопридошлица Немања Милетић и милина ће бити гледати како се боре за место у тиму. То је важно Партизану", рекао је Ђукић и додао да очекује да Леонардо и Ђурђевић буду носиоци овог тима.

- Леонардо и Ђурђевић су мало каснили са припремама, али се већ на утакмици са Уралом видело колико су жељни фудбала. Били су добри, а биће још бољи када се навикну на нове захтеве. Велики су професионалци, и надам се да неће бити икаквих проблема.

Стартега ,,парног ваљка“ брине још једино неразјашњен статус Бразилца.

- Требало би што пре да се заврши цела прича и да Лео потпише нови уговор. То би њему значило пуно, али и свима нама. Тада бисмо сви могли да се посветимо само играма на терену.

На прагу Хумске је и везиста Слована из Братиславе – Сејдуба Сума.

- Директор Вазура рекао ми је да су преговори поодмакли и да очекује позитиван исход. Вероватно, до краја седмице. Врата свим добрим играчима у Партизану су отворена и јако би ме обрадовало када би Сејдуба дошао – закључио је Мирослав Ђукић.

И. Лазаревић   

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести