Војводина обећава бољу партију против нишког Радничког

Утисак је да првенствени дуел у Земуну скоро сви играчи из табора Војводине желе што пре да забораве. Иако су словили за фаворита у тој утакмици, Новосађани су пружили слабу партију, практично нису створили ни једну шансу која би макар замирисала на гол, па је резултат 0:0 најбоље одсликао све оно што се (није) дешавало у Горњој вароши.
1
Фото: Dnevnik.rs

Занимљиво је да је тренер Владимир Буач направио неколико рокада у саставу у односу на тим који је у претходном колу победио. Уместо Стефана Михајловића заиграо је Ивица Јовановић, а уместо младог Александра Месаровића прилику је добио Стефан Цебара. Резултата, међутим, није било.

“ Знао сам и током недеље да ће Ивица заиграти уместо мене, јер ми је тренер Буач то наговестио - рекао је Стефан Михајловић. - Имам одличну комуникацију са шефом, веома га поштујем и апсолутно сам уважио његово размишљање и констатцију да има неки осећај да би баш Јовановић могао да реши утакмицу. Без трунке љубоморе или неког сличног осећања прихватио сам такав став, а у наставку сам добио прилику и ушао у игру.”

Ипак, Воша је деловала потпуно безопасно и анемично, што није било у складу с најавама да је екипа унапредила форму на мини-припремама на Златибору.

“Била је то тешка, тврда и, у крајњој линији, лоша утакмица. Није било шанси, а на то су, барем што се нас тиче, утицали веома лош терен и критеријум суђења који нам никако није одговарао. Уз то, нисмо у утакмицу ушли агресивно и са жељом да нападнемо Земунце и зато је наш учинак деловао тако како јесте и какав је, руку на срце, заиста и био. На Златибору смо одлично тренирали, искористили смо прилику да се и боље међусобно упознамо, пошто је велики број играча стигао у току сеоне, али се то, нажалост, није могло видети у самој утакмици у Земуну.”

 


Одлична сарадња Михајловића и Јовановића

Занимало нас је, обзиром на чињеницу да су директни конкуренти з место у тиму, какав однос влада између Стефана Михајловића и Ивице Јовановића.

“Знамо се нас двојица и од раније и одлично међусобно функционишемо. И иначе се дружим са играчима који играју у шпицу напада, тако да је иста ситуација и када је у питању Јовановић. На обојици је да добро тренирамо, а шеф Буач је ту да процени ко заслужује место у тиму”, јасан је Стефан.


У петак у госте новосадском суперлигашу стиже екипа Радничког из Ниша. Михајловић већ увелико размишља о том дуелу:

“ Нишлије имају одличан тим и неће нам бити лако да испунимо циљ, односно да на “Карађорђу” упишемо три бода. Очекујем добар и занимљив фудбал и, наравно, још једну победу Војводине на свом стадиону. Наставио сам да тренирам веома добро, тренер је рекао да је задовољан како се односим према обавезама и надам се да ћу добити шансу од првог минута. Међутим, ако се Буач определи и за друго решење, није проблем, професионалац сам и максимално поштујем сваку одлуку човека који води екипу”, категоричан је Михајловић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести