Филиповић: Очекујем победу против Сабадеља, верујем у овај тим и наше играче

БЕОГРАД: Помоћни тренер ватерполиста Новог Београда Ђорђе Филиповић изјавио је данас да очекује победу против Сабадеља у осмом колу групе Б Лиге шампиона.
vaterpolo pix
Фото: Pixabay.com

Актуелни српски и регионални шампион је прошле недеље у Шпанији победио Сабадељ, а нови дуел два клуба на програму је у петак од 19.45 часова у Београду.

Нови Београд се налази на другом месту на табели Б групе са 16 бодова, док је Сабадељ на зачељу табеле са четири.

"Имамо веома свеже искуство играња са њима. Било је то веома тешко гостовање за нас. Тамо никад није лако играти, па смо и ми имали веома тврду и до самог краја неизвесну утакмицу, коју смо ипак успели да решимо у нашу корист. Сабадељ је типична шпанска екипа, која игра са пуно пливања, веома су покретљиви и изузетно упорни. Из тог разлога тврд су и жилав противник свим екипама. Нико се на њиховом базену није наиграо, а то искуство које смо имали ће нам помоћи у припреми ове утакмице. Оптимиста сам, очекујем победу, јер верујем у овај тим и наше играче", рекао је Филиповић на конференцији за новинаре.

Ватерполиста Новог Београда и шпански репрезентативац Алваро Гранадос нагласио је да ће предстојећи меч бити изузетно психички и физички захтеван.

"Играмо против младог и веома мотивисаног тима. Много пливају, одлично су физички припремљени и веома су узбуђени због чињенице да играју у Лиги шампиона. Због свега тога очекује нас тежак посао", рекао је Гранадос.

Шпански ватерполиста је истакао да сви његови сиграчи треба да буду свесни снаге и квалитета који тим Новог Београда поседује.

"То значи да треба да играмо нашу игру, да дамо све од себе и будемо одани нашем систему игре и сигурно ћемо победи. Верујем у овај тим и тренажни процес који спроводимо", додао је ватерполиста Новог Београда.

Гранадос је навео да је одушевљен Београдом.

"Свима причам да је Београд много, много више од онога што сам очекивао. Заиста уживам овде, волим овај град и енергију коју има и зато сам веома срећан што сам у Србији. Такође, бити део оваквог тима као што је Нови Београд је нешто феноменално. Неки момци, моји садашњи саиграчи, попут Душка Пијетловића, су ватерполисти које сам као клинац много пута гледао на телевизији и дивио му се. Сада играм са њим и то је за мене нешто фантастично, попут остварења једног сна", изјавио је Гранадос.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести