Ако вране напусте Тауер пада британска круна

За британску круну, вране лондонске куле представљају „претњу“ већу од других, па су посебно пажљиви према њима, као да су краљевске. За то је заслужна легенда која датира од давнина и која се поштује као да је неписан закон.
1
Фото: Youtube Printscreen

Од памтивека је Лондонску кулу настањивало седам црних врана. Имена садашњих су — Јубилеј, Харис, Грип, Роки, Ерин, Папи и Мерлина, а бораве у Саут Лавну, на седам минута од Бакингемске палате, одакле их пажљиво посматрају.

Према легенди — краљевство и Лондонска кула ће пасти ако шест врана напусти кулу.

Верује се да је Карло II први инсистирао на заштити врана Куле, пошто је упозорен да ће круна и сама кула пасти ако је вране напусте.

Краљевска породица сматра да су вране интелигентне птице и да свака од њих има своју личност. Оне могу да имитирају звукове, да се играју и да чак решавају логичке проблеме.

O вранама брине професионални дресер који им повремено и обрезује пера. Седам птица може да лети, али захваљујући повременом обрезивању — осигурава се да не иду далеко и да остану на том подручју, тако да никада не напуштају зграду.

Дресер је такође одговоран и за храњење врана два пута дневно и за вођење рачуна о посебном режиму исхране, у ком су заступљени мишеви, пилићи, пацови и разно сирово месо. Дезерт је обично колачић натопљен крвљу.

Спутњик

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести