Војводина се припрема за почетак сезоне, Ванић ствара тимски дух

Иако је врелина притисла Нови Сад, за фудбалере Војводине предаха нема.
vojvodina partizan, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Свакодневно, по два пута, излазе на терен у ФЦ „Вујадин Бошков“, спремајући се за почетак првенства у Суперлиги, који ће уследити 22. јула, када су Новосађани домаћини екипи Чукаричког. Иако је сигурно то да их још увек мучи и боли елиминација у првом колу квалификација за Лигу Европе од словачког Ружомберока, ученици тренера Ненада Ванића морају да се окрену оном што им следи и посвете се томе да што боље крену у домаћа такмичења.

На тренинзима се ни у уторак није појавио Никола Трујић, који је, преко адвоката, најавио тужбу против клуба и захтев за раскид уговора.

“Суспендовали смо Трујића због неизвршавања професионалних обавеза, односно непојављивања на тренинзима. Имали смо контакт с његовим адвокатом који нам је потврдио да ће играч поднети тужбу и тражити раскид уговора на штету клуба. Видећемо у ком ће правцу све ово отићи”, рекао је председник Надзорног одбора ФК Војводина Драгослав Вуковић.

Налазимо се у преговорима с неколицином играча за чије услуге смо заинтересовани, али још увек је прерано да у јавност излазимо с њиховим именима (Драгослав Вуковић)

Играчки кадар је оваквом одлуком Трујића додатно ослабљен. Подсећамо, клуб су напустили Дарко Пушкарић (прешао у Чукарички), Александар Палочевић (постао члан португалске Аруке) и Синиша Бабић, а недавно је средину променио и Дејан Мелег (прешао у редове турског Кајзериспора). Истовремено, од афирмисанијих фудбалера, у Војводину су стигли повратник из Зенице Џенан Бурековић, Милан Бубало (Тајланд), Стефан Михајловић (Борац, Чачак), Ренан да Силва Алвеш (Бразил) и Милан Миросављев (Пролетер), као и неколицина играча који се боре за своје место на српској фудбалској сцени, попут Џозефа Бемпаха Овусуа и Франсиса Афријеа (Гана), Стефана Цебаре (Канада) и других.

Свакодневно тренирамо по два пута, јер желимо да се што боље упознамо и навикнемо једни на друге (Ненад Ванић)

“Налазимо се у преговорима с неколицином играча за чије услуге смо заинтересовани, али још увек је прерано да у јавност излазимо с њиховим именима. У сваком случају, благовремено ће бити познато о којим играчима је реч, јер имамо довољно времена и простора да преговоре приведемо крају”, рекао је Вуковић.

Тренер Ненад Ванић са сарадницима појачао је ритам рада ових дана, инсистирајући у јутарњим сатима на вежбама без лопте, док је она у фокусу у каснопоподневном термину.

“Свакодневно тренирамо по два пута, јер желимо да се што боље упознамо и навикнемо једни на друге. Пошто више немамо европских сусрета, желим да одрадимо што је могуће више тренинга, да међусобно разговарамо и створимо тимски дух. Истина је да су Филип Малбашић и Богдан Палнић били на поштеди због лакших повреда, али их већ данас очекујем да се придруже саиграчима”, објаснио је Ванић..

Новосадски суперлигаш одиграће у среду тренинг утакмицу, у којој ће снаге одмерити првотимци који су имали мању минутажу, или нису наступили у дуелима с Ружомбероком, с једне и они који се тек боре да задуже дрес Војводине с друге стране.

А. Предојевић

 

Цео текст прочитајте у нашем штампаном издању за среду, 12. јул

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести