Спортска хала у Инђији биће круна успеха, али не ове године

ИНЂИЈА: Председник општине Инђија Владимир Гак потврђује да ће ове недеље бити потписана дванаеста инвестиција реализована у овој општини у претходне четири године, што сматра великим успехом.
i
Фото: Hala je već "progutala" 11 miliona evra, ali nije završena/Dnevnik (J. Ivanović)

Инвеститор се бави прерадом мермера и гранита за европско тржиште, фирма је из Јужноафричке Републике и запослиће око 70 радника. Купили су 2,5 хектара земљишта у индустријској зони и крећу са радовима одмах по потписивању уговора, каже Гак и додаје да инђијска општина има у плану још једну инвестицију за коју се нада да ће брзо бити реализована.

Све сремске општине имају успеха у привлачењу инвестиција, што се одражава и на локалне пројекте и аплицирање за средства по конкурсима. Тако је Инђија недавно добила 187 милиона динара од Покрајинске владе за завршетак Спортске хале, која је неизоставна тема када је ова општина у питању.

Од Покрајине смо добили новац за уређење паркинга, јавне расвете, партерно уређење и израду мембране око Спортске хале. Реч је о спољном уређењу и остало је још око 400 милиона динара вредности радова да би се хала привела намени, за шта ћемо се пријавити на следећем конкурсу код Управе за капитална улагања АПВ, каже Гак.

Фото: Dnevnik (J. Ivanović)

Брза пруга историјски преокрет

Радови на прузи код Бешке напредују одлично, теку својим интензитетом, а реч је о историјској ствари за Инђију, истиче председник општине Владимир Гак.

Ово је значајно као кад је грађена пруга 1883., односно 1885. године, када је пруга прошла кроз Инђију и почео привредни развој наше општине у већој мери. Са брзом пругом почиње потпуно нова историјска ера привреде Инђије и свега осталог, јер ћемо стизати за свега 15 минута до Београда, а за  11 минута до Новог Сада. Заиста, потпуно нова привредна ера Инђије, што верујем да ћемо крунисати 13 инвестицијом можда највећом у историји Србије, три пута већом од јапанске инвестиције „Тоја Тајерс“, наводи Гак.


Остали су, како додаје, машински и електро радови, климатизација, противпожарна заштита и сви други унутрашњи радови непоходни да се хала заврши у потпуности.

Локална самоуправа очекује да на идућем конкурсу добије преостала средства, да би до јуна следеће године имали заршену халу. Капацитет хале је 3.700 места за гледаоце, а према речима председника инђијске општине имају намеру да привуку велики спортски рукометни колектив, који ће своје европске и све остале утакмице играти у Инђији, односно да кућа нашег великог рукометног клуба и спортског друштва буде нова хала у Инђији, о чему ће бити више речи када хала буде завршена, те уследи потписивање уговора.

Подсећамо да су радови на изградњи Спортске хале у Инђији почели још пре 13 година, дакле 2008. године, за потребе међународне спортске смотре младих „Универзијада 2009“. До сада је у њу уложено 11 милиона евра, али хала тренутно нема ни паркет, који је постављен, па склоњен. Пре неколико година вода је надирала у халу, прокишњавао је и кров, те цео овај пројекат прати низ афера које се везују за бившу покрајинску власт. Локална самоуправа и ова Покрајинска влада одлучни су да се проблеми реше и да становници Инђије коначно добију спортску халу, коју више деценија ишчекују. Биће то круна успеха ове сремске општине.

М. Стакић

EUR/RSD 117.2962
Најновије вести