Фудбалски српсколигаш Бечеј све бољи у припремним утакмицама

Како одмиче припремни период, контролне утакмице потврђују да је српсколигаш Бечеј направио добар пазар у актуелном прелазном року.
В. Јанков/Милош Савановић забележио први хет-трик у дресу Бечејаца
Фото: В. Јанков/Милош Савановић забележио први хет-трик у дресу Бечејаца

У четвртој провери победили су у Банатском Карађорћеву војвођанског лигаша Јединство са 4:0 (1:0), а са хет-триком у само једном полувремену заблистао је новајлија Милош Савановић.

-Није у питању само висока победа, мада она увек прија, већ виђена игра, поготово у другом полувремену, када је Савановић три пута завршавао успешне акције саиграча. Наравно, није то још максимум новог издања наше екипе - из, условно речено, неутралног угла говори потпредседник Бечејаца Недељко Васић.

Тренер Бранко Савић извео је у Банатском Карађорђеву следећи састав: Милованов, Новевски, Јеленковић, Татић, Стојановић, Мастило, Мирков, Крајиновић, Томић, Топић, Јелић. У наставку су прилику да играју добили још: Барјактаров, Воргучин Тутњевић, Ратко, Влаучин, Копре и Савановић.

-Ништа необично за овај период припрема. Сваки од играча добија прилику да у датом тренутку покаже колико може. Има и играча на проби, па им ваља пружити шансу да се види да ли да их задржимо. Одиграли смо четири утакмице, предстоји нам још толико провера. Сасвим довољно да укомпонујем екипу за првенство - вели кормилар тиског брода Бранко Савић.

Како се фудбал игра за голове, разумљиво је што се Милош Савановић нашао у жижи. Прија му банатски ваздух, па је забележио хет-трик.

-Није први пут, а надам се ни последњи, да сам три пута на утакмици затресао мрежу ривала. Овога пута је било баш брзометно, јер сам за десетак минута остварио хет-трик, што је заслуга и саиграча са којима сам изменио дупли пас. Тренер Савић ми је поверио улогу да играм иза шпица Јелића, па сам по природи посла био ближи голу и показало се то као добар потез. Уклопио сам се у нову средину, а то је логично када су саиграчи спремни да тренирају и жељни доказивања на утакмицама. Само да нас здравље послужи и повреде мимоиђу, биће у новој сезони радости заједно са љубитељима фудбала у Бечеју - најављује берићетну сезону брзоноги и спретни Милош Савановић.

Наредну проверу Бечејци имају у среду, када ће од 18,15 сати угостити Ветерник на главном терену стадиона крај Тисе.

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести