Јованчић оптимиста пред почетак нове сезоне у Суперлиги

НОВИ САД: Шта и колико могу фудбалери Војводине да учине у новој сезони у Суперлиги Србије?
Dusan Jovancic.
Фото: Јелена Грлић

То је питање које заокупља све оне који навијају за Новосађане, а недоумицу повећава чињеница да су црвено-бели (пре)лако испали из квалификација за Лигу Европе. Међутим, прича с Европом је већ отишла у прошлост, у петак се, баш у Новом Саду, отвара ново домаће првенство, а Војводина и Чукарички имаће привилегију да означе почетак Суперлиге.

Само неколицина стандардних играча из прошле сезоне заиграли су у последњој провери с новосадским Пролетером. Међу њима, с капитенском траком на руци, био је и Душан Јованчић.


Планић: Спреман сам

У утакмици са Пролетером у тиму Војводине, између осталих, није било штопера Богдана Планића. Одсуствовао је због лакше повреде, али је то сада иза њега и припрема се да, заједно са осталим саиграчима, обрадује навијаче првенственом победом.

„Сада је све у реду, почели смо да тренирамо и Малбашић и Вукасовић и ја, тако да ћемо у петак сигурно бити у комбинацији за тим“, објаснио је Планић. 


„Неуспех у квалификацијама за ЛЕ неминовно је морао да остави трага на све нас, пре свега на пољу самопоуздања“, рекао је поуздани везни фудбалер.

Додаје да је сигурно да још увек нису на врхунцу форме, али је убеђен да је и ниво на ком су тренутно довољан да у ново првенство уђу онако како желе и да победе тим Чукаричког.

„Имамо пред собом основни циљ који се већ годинама уназад не мења када је Војводина у питању, а то је да се изборимо за нови излазак на европску сцену. Лако нам неће бити, тога смо свесни, али имамо квалитет и мораћемо да се потрудимо да га на терену докажемо“, вели Јованчић.

Чукарички је, без обзира на то што се сусрет игра на стадиону “Карађорђе”, изузетно неугодан ривал.

„Београђани имају одличан тим,довели су и неколико појачања, а тренер Ненад Лалатовић је, без икакве сумње, све то утегао како треба. Чука неће доћи у Нови Сад да се брани, играће онако како играју све Лалатовићеве екипе, дакле високи пресинг и заиста нам неће бити лако. Ипак, ми смо домаћини, играмо пред нашим навијачима, у тим се враћају до недавно повређени играчи и учинићемо све да освојимо сва три бода. Биће нам ово прилика да уједно видимо где се налазимо и на чему треба да инсистирамо у будућем раду“, додаје наш  саговорник.

По неписаном правилу, на отварање сезоне на стадиону “Карађорђе” публика долази у већем броју него што је то случај током године.

„Очекујем да ће навијачи, и поред тога што смо испали из Европе, поново стати уз нас и да ће нам помоћи да остваримо наум против Чукаричког. Знамо да смо им остали дужни и потрудићемо се да их обрадујемо победом, иако, понављам, пред нама је дуел с јаким и веома квалитетним ривалом“, истакао је Јованчић.

Утакмица Војводина - Чукарички игра се у петак, с почетком у 20 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести