Војводини гол у Словачкој отвара врата другог кола

Клупским аутобусом пут Словачке отпутовали су  фудбалери Војводине.
vojvodina ruzomberok, J. Grlić
Фото: Ј. Грлић

У Ружомбероку у четвртак играју реванш утакмицу 1. кола квалификација за Лигу Европе с истоименим тимом, па је шеф стручног штаба Ненад Ванић желео да екипа што дуже буде заједно, како би се нити између новог тренера и играча учврстиле, таман онолико колико је потребно да остваре примарни циљ. Он је, треба ли то понављати, везан за пласман у 2. коло квалификација, односно за заказивање двомеча с норвешким Браном. После првог одмеравања снага у прошли четвртак на стадиону “Карађорђе”, Новосађани су стекли предност од једног гола (2:1) и она им пружа колику-толику сигурност пред реванш дуел.

- Најважније је да поновимо приступ сусрету какав смо имали у Новом Саду - рекао је пред полазак на пут Филип Малбашић, ударна игла напада Воше. - Уколико будемо дисциплиновани, а нема разлога да тако не буде, и ако не изостане велика борбеност, бићемо на добром путу да прођемо у наредну рунду. Имамо квалитетнији тим од домаћина и основни циљ биће нам да постигнемо гол у Ружомбероку, јер сам сигуран да би нам он широм отворио врата за пролазак у 2. коло квалификација.

Фото: Д. Вукићевић


Стотинак навијача уз Вошу

Као и увек када Војводина игра утакмице у европској конкуренцији, код навијача новосадског клуба интересовање за присуство на гостовањима је изражено. Како сазнајемо, симпатизери Воше организовано ће путовати у Словачку и очекује се да их на трибинама стадиону у Ружомбероку буде - стотинак.


Тренер Ванић неће моћи да рачуна на повређеног левог бека Николу Антића, као ни на Милана Бубала и Уроша Стаменића. У првом сусрету Антића је веома добро заменио Yенан Бурековић, а нови стратег игре црвено-белих најавио је да великих промена у саставу, као ни у начину и систему игре - неће бити.

После вишечасовног путовања и ручка који је екипа обавила у Мађарској, по доласку у Ружомберок, експедиција Војводине сместила се у хотелу “Култура” и, после краћег одмора од пута, предвече су фудбалери одрадили тренинг на игралишту једне локалне екипе. Вечерас ће капитен Богдан Планић и саиграчи, у термину сусрета, дакле од 19 часова, одрадити тренинг на стадиону Ружомберока и упознати се с условима за игру. Занимљиво је да је недавно обновљена травната подлога на овом објекту, тако да ваља очекивати добар терен који ће играчима оба тима омогућити оптималне услове. Према прогнози познатог интернет портала “Њеатхер2умбрелла” у четвртак предвече очекују се лепо време и пријатних, чак и прохладних 16 степени.


Домаћин јачи за Хаскића

Тренер Ружомберока Норберт Хрнчар за реванш сусрет с Новосађанима моћи ће да рачуна и на новајлију Нермина Хаскића (28). Реч је о нападачу високом 185 цм, рођеном у Бановићима (БиХ). Током каријере, пре доласка у редове Ружомберока, поред матичне Будућности, носио је дресове Сарајева, Вождовца, Кошица и Жилине. Хаскић има уписан и један наступ у репрезентацији БиХ.


Стадион у граду на северу Словачке, од око 30.000 становника, има две трибине. Интересовање за утакмицу је, према последњим информацијама, доста добро и може се очекивати да ће сусрету присуствовати свих 4.876 гледалаца, а карте се продају по ценама од три, пет и шест евра.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести