Вучелић: Обућина није узео новац из Партизана

БЕОГРАД : Председник Југословенског спортског друштва и фудбалског клуба Партизан Милорад Вучелић сматра да генерални секретар Милан Обућина није оштетио и присвојио новац из ЈСД Партизан.
Milorad Vučelić  Foto: dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Обућина је јуче приведен због сумње да је од јануара 2013. до октобра 2016. године извршио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица и новчано оштетио ЈСД Партизан, да је потписивио налоге за исплату новца са рачуна у износу од 86.566.286 динара.

"Обућина није "напунио џепове" са 700.000 евра Партизанових пара, нити га било ко за то оптужује. Он је као тродеценијски спортски функционер радио увек у корист Партизана. Проблеми са којима смо се сви заједно у Партизану суочавали настали су због својевремене блокаде рачуна ФК Партизан, те је, како и треба, ЈСД притекло у помоћ, па се пословање одвијало преко рачуна спортског друштва", навео је Вучелић у саопштењу.

Према његовим речима такав начин пословања одувек је био пракса у другим спортским друштвима.

"Партизан никако није изузетак, а посебно не криминогени изузетак.

То је тема о којој ће се расправљати на легалан начин, пред легалним и надлежним државним органима. Евентуално огрешење о прописе ће се једино ту установити", закључио је Вучелић.

Дугогодишњи функционер Партизана се терети да је новац задржао за себе, за колико је и оштетио ЈСД Партизан, због чега су га ухапсили привели припадници Министарства унутрашњих послова и Службе за борбу против организованог криминала, у сарадњи са Вишим јавном тужилаштвом.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести