КЛС: Партизан нанео велику штету српској кошарци

БЕОГРАД: Кошаркашка лига Србије (КЛС) је веома непријатно изненађена и врло разочарана одлуком Партизана да иступи из такмичења.
kosarka kos
Фото: Tanjug / ilustracija

Одлука која је сама по себи скандалозна је и додатно некоректна пошто је званично саопштена пред сам почетак полуфиналне серије плеј офа, саопштено је вечерас из КЛС.

Црно-бели су раније данас одустали од такмичења и полуфинала против ФМП-а, незадовољни критеријумима за домаћниство по којем предност имају боље пласирани тимови у АБА лиги, као и атмосфером у недавном финалу против Звезде.

"Партизан је својом одлуком нанео велику штету српској кошарци. Сматрамо да одлука да се одустане од такмичења у највишем државном рангу представља непоштовање државе Србије, посебно у тренутку када држава издваја огромна новчана средства за спорт, а пре свега за кошарку и самим тим и за Партизан. Кошаркашка лига Србије је принуђена да предузме све неопходне мере које су у складу са одредбама аката који регулишу иступање из такмичења. Кошаркашка јавност ће о свим будућим корацима КЛС бити благовремено обавештена", наводи се у саопштењу лиге.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести