Бутулија: Сјајан резултат у Ле Ману, следеће године бољи

БЕОГРАД: Директор Ауто-мото савеза Србије (АМСС) Мирко Бутулија најавио је данас да ће после сјајног резултата српског мотоциклистицког тима на овогодишњој трци издржљивости "24 сата Ле Мана" за следећу сезону, уз помоћ Министарства спорта и спонзора, направити екипу која ће остварити још бољи резултат.
amss Tanjug Rade Prelic.jpg
Фото: Танјуг (Раде Прелић)

Српски тим који су чинили возачи из Србије и Републике Српске освојио је 15. место у конкуренцији много богатијих ривала и одушевио све из света мотоциклизма.

"Поносни смо што смо имали такмичаре на тако великом догађају који су представљали Србију и РС.

Дали су све од себе и доказали да се уз минимална улагања могу такмичити са највећим тимовима, што нас је навело да размишљамо о формирању озбиљније екипе", рекао је Бутулија на конференцији за медије у просторијама АМСС.

Он је додао да је већ разговарао са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем и да ће тим добити значајнију подршку за следећу годину.

"Сви смо одушевљени сто се на тако великом догађају чула наша химна и надам се да ћемо за следећу сезону приоремити још озбиљнији буџет. Ако су са овако минималним улагањима били 15, верујем да уз озбиљнију припрему могу знацајно боље", истакао је Бутулија.

Један од возача Далибор МИлетић рекао је да је такмичење у Ле Ману било непроцењиво искуство.

"Имали смо мало проблема са мотором и електроником, јер се вози и ноћу, али нисмо посустали. Возили смо пред 150.000 људи, чула се наша химна и носимо предивне утиске", објасбнио је он.

Најзаслужнији сто се српски тим такмицио у Ле Ману, власник ТРЗ у Братунцу Славен Ристић, изјавио је да је поносан на резултат у Ле Ману.

"Била је то сјајна промоција овог спорта, али и прилика да бришемо границе између Србије и Републике Српске. Надам се да ћемо следеће године бити још бољи", поручио је Ристић.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести