Рисовић: У Ђеру имамо шансу каријере

БЕОГРАД: Голманка рукометне репрезентације Србије Јована Рисовић изјавила је да је квалификациони турнир за Олимпијске игре у Ђеру прилика живота за српске рукометашице.
risovic
Фото: Youtube Printscreen

Рукометашице Србије од 19. до 21. марта бориће се за олимпијску визу заједно са Мађарском, Русијом и Казахстаном.

"Већина играчица има велике улоге у клубовима, то баш радује пред ово окупљање. Супер је што добро играмо у последње време, јер у Ђеру имамо прилику живота, шансу каријере. Кад погледамо противнике, довољно је рећи да је Русија актуелни олимпијски шампион. Мађарска има огроман притисак савеза и државе са избори пласман, због даљег улагања у рукомет. Свесне смо значаја свега овога, квалитет имамо, ако будемо дисале као једна, мислим да ће резултат доћи. Само да ми будемо здраве и верујем да можемо до визе", рекла је Рисовић у интервјуу за сајт 24седам.рс.

Борбу за Токио изабранице Љубомира Обрадовића почињу дуелом са Рускињама, након чега следи дуел са домаћином, а турнир затварају са сусретом са Казахстаном.

"Између прве две утакмице је разлика мања од 24 сата, а тај други сусрет са домаћином би могао да буде одлучујући. Мало је незгодан и тежак тај распоред, али не мора ништа да значи. Ја сматрам да можемо и Русију, која је велесила, да савладамо. Играле смо неке пријатељске утакмице, знамо како функционишу. Вратио им се тренер Трефилов, сада је у улози консултанта, он им много значи. Наша жеља се не доводи у питање. Велики број играчица чека ове Олимпијске игре, да би после завршиле каријеру, тако да ће дати све да до пласмана дођемо", закључила је Рисовић.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести