„Психозон” отворио клуб менталног здравља у Сомбору

СОМБОР: У просторијама „Психозона“ у Коњовићевој улици почео је са реализацијом пројекат „Клуб менталног здравља“ који ће потрајати током следећа три летња месеца.
Sombor centar grada/A. Erski
Фото: А. Ерски/Сомбор

Овај специјализовани психолошко-здравствени програм за одрасле особе старије од 30 година, обухвата креативно-психолошке радионице и психолошко саветовање и психотерапију.

Пројекат је подржао Град Сомбор и реализује се у сарадњи са Општом болницом „Др Радивој Симоновић“, градском Месном заједницом „Црвенка“, Градским удружењем пензионера Сомбор и Друштвом за борбу против шећерне болести. Радионице које ће почињати у 18 сати биће организоване сваког четвртка до 29. августа, а по потреби све услуге овог клуба биће доступне и на мађарском језику.

Креативно-психолошке радионице су намењене свим љубитељима креативности и стваралаштва без обзира на уметничко умеће, љубитељима личног раста и развоја, као и стицању различитих вештина решавања проблема, кроз обраду занимљивих психолошких тема, користећи разноврсне методе и технике рада, са посебним акцентом на интегративно-арт психотерапијску методологију. Како наглашавају организатори из „Психозона“ ради се у групи, у пријатној атмосфери, обезбеђено је освежење, а претходна пријава учешћа на радионицама је обавезна.

Психолошки саветодавно-терапијски рад намењен је особама којима је потребна помоћ и подршка у решавању и превазилажењу актуелних или дугогодишњих проблема, особама које се суочавају са проблемима живљења, у међуљудским односима, особама које се лече или су се лечиле од одређених болести, укључујући и психијатријске болести, као и свим заинтересованим особама које су спремне на промену и које настоје да живе ефикасније, квалитетније и аутентичније. Ради се индивидуално, у пару, кроз рад са породицом, групом, зависно од потребе, односно, проблема и теме која се решава. Како организатори наглашавају психолошки рад гарантује дискрецију и одвија се у складу са етичким кодексима струке, а термини за психолошко саветовање и психотерапију се обавезно претходно заказују и подразумевају три сусрета по особи.

Програм воде психолози са оријентацијом ка превенцији и психотерапији, са дугогодишњим и разноврсним искуством у раду са појединцима и групама, посебно са осетљивим и неретко дискриминисаним особама као што су деца и млади са сметњама у развоју, млади и одрасли који се лече или су се лечили од психијатријских и других болести, особе са искуством насиља, жртве, стари, бивши осуђеници... Реализаторке програма су психолози Саша Стојшић, Моника Вук и Анамарија Бошњак.

М. Миљеновић

EUR/RSD 117.5101
Најновије вести