Замена дрвореда покварила утисак

КАЊИЖА: Месна заједница Кањижа је лане на располагању у каси имала 26 милиона динара, а после неуспелог референдума за нови самодопринос, главни приход представља порез на имовину

 који се из општинског буyета распоређује свим месним заједницама. Председница Савета МЗ Кањижа Пирошка Вадас Каваи каже да је 80 посто ових средстава улагано у комуналну инфраструктуру.

Обављени су радови на појачаном одржавању и реконструкцији коловоза и канализације у Улици Саве Текелије у вредности од 16 милиона динара, док је по захтевима грађана скоро два милиона уложено у поправку тротоара на критичним локацијама, у улицама Петефи Шандора, Широкој и Занатлијској.

Овој Месној заједници припада и оближње насеље Војвода Зимоњић, где је у Улици Младена Стојановића пут поправљен туцаником, као и одвођење атмосферских вода, а набављено је 17 лампи за побољшање јавне расвете. Ова улагања стајала су око 700.000 динара.У оквиру уређења тргова и улица остварена је прва фаза уређења трга Исусово срце, где је извршено чишћење скулптуре, уклоњена су стара стабле тополе засађено ново дрвеће, у оквиру прве фазе уређене су стазе и постављене клупе, а са радовима ће се наставити у овој години. Постављене су клупе и на другим локацијама у граду и на обали Тисе.

Укупан утисак су донекле покварили радови на замени дрвореда. Председница МЗ Кањижа Пирошка Вадас Каваи потсећа и на неуспелу пролећну акцију засађивања дрвореда на Главној улици, којом се намерава заменити постојећи дрворед липа. Као што смо својевремено писали, на делу Главне улице пролетос засађене саднице америчког ликивидамбара за које је издвојено 600.000 динара, нису се примиле.

И садницама америчког ликвидамбара засађеним 2014. изгледа није одговарао терен, па су крајем минуле године замењене копривићима (целтис). Председница објашњава да је нађен заједнички језик са добављачем садница америчког ликвидамбара које су пореклом из Италије.

М. Митровић

EUR/RSD 117.9120
Најновије вести