Џуди Гарланд, легенда која је била јако усамљена

Поред свих тешкоћа кроз које је прошла током свог живота, Џуди Гарланд је била и остала вољена дива, а њена интригантна животна прича пуна је рањивости, несавладивог духа, одлучности и искрености, преноси сајт Б92.
f
Фото: Youtube Printscreen

Није дозвољавала да је доживљавају као жртву и једино без чега није могла да живи је љубав. Један од најпознатијих цитата је, када су је питали како гледа на то што је људи доживљавају као легенду да она то никада није тражила и додала: "Ако сам легенда, зашто сам онда тако усамљена."

Причало се да је Орсон Велс варао Риту Хејворт управо са Џуди Гарланд, а на листу њених многобројних љубавника је уписан су и Френк Синатра, Јул Бринер, као и многи други. Џуди је и након 50 година од смрти и даље обожавана, не само као геј икона, већ као једна од правих дива из златне ере Холивуда.

Један од најлепших гласова у свету забаве икада био је глас Џуди Гарланд. Продукт болесне амбиције рођене мајке, иначе играчице у водвиљу, рођена под именом Франсис Гам започела је своју каријеру са свега две године.

Те 1924. године наступала је прво са сестарама у оквиру трија " Гам систерс". Вероватно због украденог детињства и нехуманог односа који је прво мајка имала према њој, њена зависност од таблета започела је већ са 10 година, како су кренули наступи широм Америке.

И те прве таблете јој је дала управо мајка, прво за спавање, а онда су уследиле и све остале. Џуди је касније отворено говорила о злостављању које је трпела и вероватно се због тога и сама није снашла у улози мајке, иако је то силно желела.

EUR/RSD 117.5800
Најновије вести