Арон Фонтејн у серији „Предстража”: Авантура у стилу Господара прстенова

Серија „Предстража“ (The Outpost) донела је у фебруару трећу сезону и пред гледаоце у Србији, који нових 13 епизода могу да је прате уторком од 21 час на каналу Сај-Фај.
е
Фото: Александар Летић / NBCU International / Electric Entertainment

У тој серији главну улогу игра Џесика Грин, која тумачи Талон, једину преживелу из расе познате под називом Црна крв. У првој сезони њених авантура видели смо како се Талон свети за масакр у њеном селу за који је осумњичена банда плаћених убица, док се у другој сезони сусреће са новим претањама и изазовима. У трећој сеони се она враћа још једном, а овога пута издала је њена врста. Она покушава да измири своје пријатеље, људе, са њеним наслеђем Црне крви. Док сазнаје више о својој изгубљеној породици Талон мора да разликује истину од преваре да би решила мистерију свог порекла. На том путу помоћи ће јој и Тобин, харизматични племић, који се на њеној страни бори против Провог Реда. Тобина у серији игра симпатични глумац Арон Фонтејн. Његов лик се у серији појавио у прошлој сезони и најпре је представљен као размажени племић, из којег су тек касније испливале и праве вредности. Са Ароном смо летос, током снимања серије у специјално опремљеном студију у Шимановцима, али и на бројним локацијама у Србији, међу којима су Калемегдан, Смедеревска тврђава, Петничка пећина код Ваљева, клисура реке Вратне у источној Србији, причали о наставку ове акционе фантазије, која је очарала публику широм света.

– Прича серије у трећој сезони је веома политична, али је помешана и са љубавним заплетима. Што се Тобина тиче, он мора да бира између срца и разума, што је тежак избор. Морао је јако брзо да одрасте. Тобин је дефинитивно морао да обуздава свој его у овој сезони. Тако да се Тобин ког сте гледали у прошлој сезони веома разликује од Тобина из ове сезоне. Тобин је прилично сазрео и то на добар начин – рекао нам је глумац Арон Фонтејн.

Будући да ваш лик има доста тетоважа, за које можемо претпоставити да су привремене, колико је потребно времена за њих и колико често морате да их радите?

– За тетоваже је било потребно двадесет минута до сат времена. А када имате и костим, на који сам се већ навикао, то је заправо брзо. Мој лик има доста модних детаља: има појасеве, мач, прстење, наруквицу и још свашта нешто. Дакле, око сат времена је потребно.

Фото: Александар Летић / NBCU International / Electric Entertainment

Иза вас је успешна друга сезона. Да ли осећате одговорност када снимате нове епизоде знајући да су очекивања публике велика?

– Апсолутно, нарочито у смислу одговорности које имамо ми глумци. Поново сам погледао другу сезону и видео где могу да се поправим, па сам се у овој сезони још више трудио. Желео сам да Тобину дам додатну дубину, па сам током паузе од шест месеци посветио његовом развоју. Мислим да је друга сезона била заиста добра, али трећа је још боља. Верујем да ће се гледаоци одушевити. На мене су локације оставиле утисак. Баш је било забавно.

Како је пандемија корона вируса утицала на ваше животе, ваш рад на серији и уопштено на ваше пројекте?

– За мене је било битно да се прилагодимо новом новом начину живота, да носимо маске и будемо одговорни. Не ради се само о томе да ја могу да се заразим, већ и о томе да могу неког другог да заразим, па са почео о томе више да водим рачуна. У почетку ми је било тешко да се навикнем на маску, али схватио сам да имамо одговорност према остатку света. Тестирају нас сваки дан, мере нам температуру и увек имамо доступне маске. Дакле, све мере опреза се поштују.

Сценарио и сезона су били припремљени пре пандемије, пре протеста „Black Lives Matter” и пре него што се свет окренуо наглавачке. Научна фантастика и фантазија нам доносе заплете који представљају алегорије. У којим заплетима из треће сезоне сте видели наш свет у ком живимо?

– Да, чудно је то како су кинџиз и корона слични. Многи ће моћи да уживају у причи о кинџизима зато што ће моћи да пронађу сличности са нашим светом. Међутим, то ће и многима отворити очи. Мислим да су продуценти и писци имали некакав увид у све то, заправо је прилично језиво колико сличности има.

Да ли очекујете да ће ова сезона добити још више фанова захваљујући новом заплету?

– Ове сезоне имамо доста нових заплета, нових ликова, нових лица и, када је Тобин у питању, авантуру у стилу Господара прстенова. Бићу изненађен ако не добијемо нове гледаоце јер нас чека занимљив заплет. Верујем да ће људи чути колико је серија добра и почеће да је гледају.

В. Бијелић

EUR/RSD 117.5571
Најновије вести