overcast clouds
16°C
30.04.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЗА ЋЕВАПЕ ЋЕ ПАРА БИТИ, АЛИ ЗА ЋУМУР? Крилца и кобаје за 600 динара ЕВО ЦЕНОВНИКА меса за 1. мај

29.04.2025. 18:33 18:40
Пише:
Извор:
Дневник/Курир
Дневник/Р. Хаџић/Архива
Фото: Дневник/Р. Хаџић/Архива

Први мај, иако историјски значајан празник, постао је и својеврстан дан за уживање у природи, печење роштиља и дружење.

Многи одлазе на првомајски уранак, како би дочекали овај празник и имали целодневно дружење. Потребно је пронаћи места где је роштиљање дозвољено, сместити се и уживати.

Међутим, пре одласка потребно је купити све потребне намирнице, а најважнија је свакако месо.

Цене роштиљског меса се разликују од месара и продавница, па је битно упутити се пре куповине где је најбољи однос цене и квалитета.

Многи продавци пред 1. мај нуде акције и попусте управо на производе који се највише купују, али многи баш због тога и подижу цене, како би додатно зарадили.

Подаци са специјализованог сајта Ценотека показују да килограм ћевапа у продавницама може да се купи по цени од 550 до 700 динара, у зависност и од тога у којој продавници купујете и да ли је тренутно постоји акција. Распон цена сличан је и за килограм меса пљескавице.

Дневник/Р. Хаџић/Архива
Фото: Дневник/Р. Хаџић/Архива

Што се тиче роштиљске кобасице, њој цена варира између 500 и 600 динара по килограму.

Уколико више преферирате пилеће месо, цене пилећих филеа су нешто веће, али исто варирају. Па се тако цене овог производа крећу од 600 до 750 динара за килограм.

Килограм пилећих крилаца може се купити по цени од 260 до 350 динара.

Неизоставни део печења роштиља у сопственој режији је и ћумур.

Три килограма ћумура може се пронаћи по цени од 400 па до 600 динара, зависно од квалитета и произођача, али и радње у којој се продаје. Ћумур од 10 килограма кошта око 1.500 динара па навише.

Уколико немате свој роштиљ на ћумур, њихове цене се у просеку крећу од две па до 20 хиљада динара, зависно од величине, квалитета и практичности. Наравно, уколико желите бољи угођај, можете пронаћи и значајно скупље роштиље.

Електрични роштиљи крећу се од 3.500 динара од оних најмањих, па све скупе, што је роштиљ квалитетнији и функционалнији.

Ако нисте љубитељи самосталног печења роштиља, можете га и поручити у некој од месара.

Biznis.kurir.rs/Danas

Извор:
Дневник/Курир
Пише:
Пошаљите коментар