Немања Михајловић: Надам се да ћу изборити место у тиму Партизана

БЕОГРАД: Немања Михајловић, момак који је у својој првој полусезони у Партизану направио бум и био најбољи играч Суперлиге наредне сезоне осетио је и другачију страну играња у великом клубу. Углавном га није било у тиму, а мало већу минутажу добијао је тек у финишу првенства.
partizan logo
Фото: Youtube Printscreen

Ако се по јутру дан познаје овај талентовани играч у озбиљним је плановима новог тренера Мирослава Ђукића и на њему је да ту шансу искористи.

Много је играча у комбинацији, ја сам ту да радим и тренирам. Код Марка Николића сам био у другом плану, сада је ту нови шеф и ствари се могу променити. Играо сам меч против Урала, што је била генералка, и одмах се појавило нагађање да сам виђен за први тим. Прво скочи па реци хоп, а мени импонује што ми је Ђукић указао поверење. У сваком случају, ту сам, жељан сам утакмица што европских што домаћих, и док год сам део Партизана даваћу максимум, рекао је крилни нападач Београђана.

Михајловићу би могло да одговора што нови тренер воли формацију 4-2-3-1 која крила држи много ближе голу него што је то била Николићева 4-4-2 поставка.

Боље сам се сналазио када сам био близу противничког шеснаестерца, моје најбоље особине су тада долазиле до изражаја. Давао сам доста голова, имао и асистенција и то је нека комбинаторика по мом укусу. Прошле сезоне сам имао потешкоћа да се привикнем на неке друге тактике, и то је условило слабију минутажу. Али, и то сам у финишу поправио, наметнуо сам се донекле тренеру Николићу и све више био на терену. Мислим да сам сада зрелији, обученији за више захтева, што је свакако велики плус за мене.

Велики дан може бити пред Михајловићем у уторак. Партизан игра своју прву званичну утакмицу, против Будућности из Подгорице, и тај меч могао би много тога могао да одреди за младог крилног нападача.

За сваког од нас је тај дуел битан. Важно је да сезону отворимо на прави начин. Прошле то није био случај па је екипи врло рано пало самопуздање. Требало нам је свима времена да из летаргије изађемо. На срећу, успели смо и остало је историја. Свакако да бих волео да будем део стартних једанаест у уторак, али и ако то не буде случај нећу очајавати. Млад сам још, морам остати психички стабилан, а резултати ће доћи, јер верујем у себе, закључио је Немања Михајловић.

И. Лазаревић  

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести