УПРКОС ГУБИТКУ ДВА БОДА, ВОЈВОДИНА КОРАК БЛИЖЕ ВРХУ Црномарковић: Идемо даље, не вреди плакати

Колико је тешко добити унапред добијену утакмицу делом су показали фудбалери Војводине на пролећној премијери против Младости на Карађорђу. Далеко од тога да је било ко у клубу потценио вредност гостију из Лучана, до тог меча првог Вошиног пратиоца на табели, са само три бода мање.
с
Фото: ФК Војводина/Ђорђе Црномарковић

Међутим, сви елементи у припреми утакмице, од утисака са припрема, до кладионичарских квота, све је упућивало у смеру најаве о ведријем пролећу у пола белом, пола у црвеном.

И квалитетан прелазни рок и посета на трибинама Карађорђа (мада испод очекиваног броја, с обзиром на бесплатан улаз) и временске прилике, све је ишло у победничком смеру ка пројектованом циљу на два фронта.

После свега није лако пронаћи саговорника међу играчима Војводине. Нико ни у кога прстом не упире, нема кандидата „за одстрел“ због примљеног гола у шестом минуту интервала надокнаде времена, нико никоме не пребацује више него ли што је себи самоме очитао лекцију насловљеној јединственим насловом: колективни подбачај.

У том смеру иде и оцена једног од најискуснијих играча Новосађана, штопера Ђорђа Црномарковића, који је на свој део одговорности одговорио у складу са улогом команданта новосадске одбране.

-Јесмо, као колектив смо подбацили и никако другачије није могуће гледати на ту утакмицу – рекао је Црномарковић. – Међутим, да је резултат остао 1:0 за нас, сви бисмо другачије гледали на догађај и на наш резултатски учинак. Сви смо сломљени епилогом, који нам се понавља...Гледамо се и не верујемо. Криво нам, колико због шансе да одскочимо на табели, још више због људи који су нам веровали и који су дошли да заједно са нама означимо повратак у врх.

Знам да ће деловати као фраза, али заиста не бисмо смели да дозволимо да примимо гол из последњег противничког напада и то гол који је значио губитак два бода. А сви знамо колико

само један бод може да нас кошта. И то нам није први пут, ни други, мислим да смо чак четири пута катастрофално киксирали у завршници. Не вреди плакати. Прихватили смо колективно кривицу за

промашај. Врло је важно да останемо заједно и у таквим моментима, а лек за промашај јесте да на гостовању у Крагујевцу узвратимо на поверење свију којима је до Војводине стало.

Упркос томе што резултатки план није остварен Војводина је, због пораза Вождовца против Звезде, напредовала за једно место на табели и сада је шеста, са само три бода мање од четвртопласираног Чукаричког, али и само три бода вишка у односу на 10-пласирани Спартак.

У таквом поретку ствари сваки бод може да буде одлучујући на путу ка европским квалификацијама. Што се трећег места тиче... Увек вреди веровати. И покушати вреди, али уз потребан услов (не и довољан) да Војводина почиње да игра од првог минута. И тако до краја.

Не до 90. минута, него до краја утакмице!

Л.Бакмаз

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести