Звезда без представника на жребу за Куп, још без одлуке иде ли у Ниш

БЕОГРАД: Кошаркашки клуб Црвена звезда саопштио је данас да још није одлучио да ли ће наступити у завршници Купа Радивоја Кораћа, који ће бити одржан од 15. до 18. фебруара у Нишу.
kk crvena zvezda
Фото: KK Crvena zvezda

Црвена звезда наводи да неће имати своје представнике на данашњем жребању парова овогодишње завршнице Купа Радивоја Кораћа.

"Клуб ће до почетка завршног турнира националног купа донети и дефинитивну одлуку и да ли ће уопште учествовати на овом турниру и бранити титулу освојену прошле године. Црвена звезда овим гестом јасно и недосмислено (без намере да умањи успех преосталих шест клубова који су учешће на том турниру заслужили) упозорава и последњи пут позива КСС да се придржава свог статута, врати српску кошарку у легалне оквире, и коначно санкционише адекватном и прописаном казном Партизан за најтежи могући прекршај, а то је напуштање завршнице српског првенства у јуну 2022. године - без икаквог објашњења и ваљаног образложења", саопштено је из Црвене звезде.

Кошаркашки клуб Партизан одустао је прошле сезоне од плеј-офа Суперлиге Србије.

"Прошло је седам месеци од тренутка када је првенство Србије и његова завршница обесмишљена одлуком једног клуба. Правила су јасна, али се не примењују. По оној народној 'сви се праве луди' Црвена звезда треба да прихвати ово ћутање и 'озакони' нечију самовољу, као да се ништа није догодило? Црвена звезда је народни клуб, клуб који је основан у овој земљи, и као такав, са милионима навијача и пореских обвезника ове земље, нема права да ћути на овај покушај понижавања националног шампионата Републике Србије", наводи се у саопштењу Црвене звезде.

"Црвено-бели" подсећају да ће завршница Купа Радивоја Кораћа бити одиграна у Нишу у коме имају велики број присталица. "Међутим, већ годинама КСС бира (овога пута на 'електронској седници' УО у децембру 2022.) за њега најлакше (не и нужно најбоље у том тренутку) решење, не размишљајући о неусловности дворане Чаир и свим проблемима организације утакмица које су претходних година доводиле до бројних тешких инцидената и тешких повреда гледалаца, чак и поред терена!

Црвена звезда зато и на овај начин, подсећа оне који би да се све заборави да 'само' почне да примењује статут или ће све обесмислити у српској клупској кошарци - ако већ заправо није! Јер, након свега наведеног, ко ће и каквом казном санкционисати Црвену звезду ако се не појави на завршници купа у Нишу? И са којим моралним правом?", закључује се у саопштењу Црвене звезде. Црвена звезда је прошле године у финалу Купа Радивоја Кораћа победила Партизан 85:68.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести