Предузетништво у спорту: Клубови морају да буду активнији

БЕОГРАД: За опстанак српског спорта, односно клубова, потребно је да они који њима управљају, осим ослањања на републичке и општинске буџете, буду активнији и више организовани како би створили услове за обезбеђивање додатних финансијских средстава.
fudbal lopta
Фото: www.freeimages.com

Како је речено на скупу “Предузетништво у спорту”, на тај начин подстакао би се предузетнички дух, наводи се у саопштењу Привредне коморе Србије.

Спортски активиста и тренер Бранислав Ђорђевић рекао је да нужно покретање предузетничких иницијатива у клубовима како би створили одрживу платформу за своје финансирање.

На тај начин, истакао је, прекинула би се досадашња пракса у којој су се спортски клубови и друштва ослањали искључиво на републичке фондове и буџете локалних самоуправа.

Морају да се нађу додатне активности оријентисане на самоорганизовано пословање и тако предузетничком иницијативом створе услови за укључивање младих, школованих и способних стручњака различитих профила, који би својим идејама и реализацијом обезбеђивали додатни прилив средстава и себи и спорту, подвукао је Ђорђевић.

Кошаркашки тренер и председник Олимпијског савеза Србије Божидар Маљковић је указао на сопствено искуство током рада у бројним клубовима.

Он је посебно истакао шпанске клубове Реал Мадрид, Барселона и Уникаха као примере врхунског предузетничког духа и одговорног пословања.

На округлом столу су учествовали и представници бројних спортских клубова и удружења попут Кајакашког савеза Србије, Теквондо асоцијације Србије, Карлинг савеза Србије, Ваздухопловног савеза Србије, Тениског савеза Србије, Рукометног савеза Србије, Одбојкашког савеза Србије и других.

Скуп је организован у сарадњи сектора предузетништва ПКС-а са Високом школом за пословну економију и предузетништво, Фондацијом спорта младих и Србија стартапом у циљу да се спортска друштва и клубови подстакну да развију предузетнички дух кроз додатне активности. 

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести