Вучић о Моравском коридору с конзорцијумом Bechtel-Enka  

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић састао се данас са представницима конзорцијума компанија Bechtel-Enka, као и финансијских институција U.S. EXIM Bank, OPIC, Bank of America и UK Finance, са којима је разговарао о реализацији пројекта Моравски коридор.
naplatna rampa, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Вучић је рекао да очекује да изградња коридора почне у најкраћем року, односно већ у трећем кварталу ове године, до када је неопходно завршити пројектну документацију и експропријацију. 

Током сусрета, председник је разговарао са представницима финансијских институција и о моделима финансирања овог пројекта, очекујући најповољније услове кредитирања. 

Вучић је додао да је паралелно са изградњом Моравског коридора у плану и опремање три индустријске зоне дуж аутопута од Појата до Прељине, који је од стратешког значаја за Србију, с обзиром на то да спаја коридоре 10 и 11. 

Састанку су присуствовали амбасадор Сједињених Америчких Држава Кајл Скот, амбасадор Велике Британије Денис Киф, потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и министар финансија Синиша Мали.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести