Како до јаја домаћих произвођача за Васкрс?

БЕОГРАД: Јаја су,пред сваки Васкрс најтраженија роба, а сада их потрошачи који су навикли да их купују на пијаци, могу наручити преко интернета или телефонски од произвођача, који кажу да са испорукама почињу углавном од понедељка, по цени је од 8 до 14 динара.
jaja
Фото: pixabay.com

Многе градске пијаце отвориле су онлајн пијацу на сајтовима и друштвеним мрежама и поставиле контакте произвођача које грађани могу позвати и наручити одређену количину не само јаја, већ и осталих поизвода.

Произвођачи не очекују продају какву би имали да није ова ситуација, али неки од њих верују да ће ипак успети да дођу до потрошаћа на овај начин, да ће их се њихове муштерије сетити и пронаћи по имену на списку који је објављен.

Пољопривредни произвођач Зоран Корлат, који је своју робу продавао на пијаци на Бановом брду, за Танјуг каже да су потрошачи почели да се јављају и наручују поруџбине за Васкрс, као и да ће у понедељак испоручити прву количину.

Наводи да организација испоруке изгледа тако што када добије одређену количину поруџбина због које му се исплати да долазу у Београд, обавести муштерије у различитим терминима где да се нађу, али уз све заштитне мере.

Корлат каже да нема велику количину залиха јаја и нада се да ће до Васкрса продати све, а уколико то не буде случај продаће их појединим трговинским радњама.

Истиче да цена јаја остаје иста и да се креће од 8 до 14 динара, као и да не размишља о томе да је у овим временима мења.

Мирослава Бирташевић из околине Смедеревске Паланке за Тањуг каже да и они добијају позиве, углавном својих муштерија, којима једном недељно достављају робу на Нови Београд, јер су продавали на пијаци “Блок 44”.

Иако смо на 80 километара од Београда и имамо мању количину јаја, људи зову, имамо и своје муштерије, те када се њих 10 до 15 јави, дођемо једном недељно да доставимо. Мада има и нових муштерија, испричала је Бирташевић.

Нада се да ће се број поруџбина за јаја повећати пред Васкрс, а цену, додаје, неће мењати и она остаје 13 динара, иста колика је била и пре овог стања.

Међутим, пољопривредни произвођач Велибор Васић из околине Ваљева, који је своје производе продавао на пијаци “Блок 44”, каже да се њему муштерије слабије јављају, као и да му се због мале количине не исплати да доноси робу у Београд.

Нада се да ће број поруџбина због Васкрс порасти и да ће можда онда одлучити да испоручи прву количину муштеријама у престоници.

Осим Београда, онлајн пијаце отворили су и Нови Сад, Ниш, Крагујевац, Чачак, Ваљево, Пожаревац…

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести