Тијана Богичевић отвара друго полуфинално вече Евровизије

Тијана Богичевић ће својим раскошним гласом и песмом „In too Deep” бранити боје Србије и отворити друго вече на такмуичењу за песму Евровизије.
tijana s ekipom RTS
Фото: РТС

Новосађани су имали прилику да слушају наступе своје талантоване суграђанке Тијане од њених најмлађих дана, а вечерас ће је гледати милони крај малих екрана.

Тијана ће на Евросонгу морати да пробије лед јер наступа прва у другој полуфиналној вечери, али надамо се да ће јој у томе помоћи искуство из 2011, када је наступала на евровизијској позорници као пратећи вокал Нини која је извела песму „Чаробан”. Наша представница је у разговору за „Дневник”, признала да је овог пута одговорност већа, али да ће у Украјини радити оно што најбоље зна – да пева.

„ Сећам се да ми је срце тукло, помислила сам: „Не могу ја ово”, али чим је музика кренула, све је било у реду”, сећа се Тијана првог наступа на „Евросонгу“, додајући да памти да је распоред био веома густ и да је било пуно обавеза али је зато сада спремна на све то.

„Немам трему, али сам перфексиониста по питању музике и желим то што боље да изведем па сама себи стварам притасак. Вероватно ћу имати трему када се појавим на сцени, али верујем да ће све бити добро“, рекла је Тијана која се не осврће много целу медијску полемику која се води сваке године око избора нашег представника.  

„Има увек свакаквих кометара али не дозвољавам да утичу на начин на који се опходим према послу јер не ваља ни да вас кују у звезде, па после кажу „није баш било као што смо очекивали”, а с друге стране, кад вас куде, увек има простора и да се позитивно изненаде“, рекла је Богичевићева за чији коначан изглед наступа је заслужан тим који чине Игор Басоровић, редитељ наступа, Сташа Станковић, која потписује кореографију, Срђан Векић, који је осмислио костиме, и шминкер Александар Ђикић, као и три пратећа вокала Јелена Ђурић, Сања Богосављевић и Јелена Пајић.

“Једва чекам да све почне. Спремили смо лепу причу за гледаоце, јер желимо да направимо добар шоу”, рекла је наша представница на Евросонгу.

Тијана додаје да песма говори о жени која је изгубљена у љубави, али да због тога не мора да потоне и да може да се спасе бродолома, што ће гледаоци у Европи и широм света моћи да доживе кроз наступ Србије.

Очекујем да лепо отпевам, да ми не испадне микрофон и да се не саплетем

„Очекујем да лепо отпевам, да ми не испадне микрофон и да се не саплетем, али што се тиче пласмана не могу то да предвидим јер то је између осталог и ствар политике, па је незахвално прогнозирати резултат. Идем тамо да радим оно што најбоље знам и надам се да нећемо проћи лош“, рекла је шармантна Тијана.

„Нисам могла да учествујем што се тиче стварања саме песме текста, музике и аранжмана али вокално јесам. Код мене је песма краљица у студију тако да нећу да певам превише, ако песма то не захтвеа. Нашла сам неки златни пресек тако да то све буде моћно али у исто време да људи могу да слушају“, објаснила је Тијана која је одрасла слушајући Витни Хјустон, Марају Кери и Тину Тарнер.

„Њихов начин певања ја зовем златни пресек и стално о томе размишљам кад изводим - да буде таман толико тонова који пријају људском уху али да не буде премало и досадно, или превише па се претвори у неко драње. Доста се фокусирам на музику и то је златно правило продукиције да се све ради да иде у прилог песми“, објаснила је Тијана Богичевић коју након песме Евровизије очекује и промоција новог албума.

Thumbnail

„Албум сам направила и то је свакако било у плану да се изда, а Евровизија је упала као кец на једанаест и сада ћу можда мало више бити медијима занимљива па ће и албум проћи боље. Када би било само мало више подршке људи који се баве музиком и културом мислим да би се сви изненадили колико има талентованих младих људи за које се не зна јер им се не даје пажња. Ја разумем да је то затворен круг и да неким медијима нису занимљиви људи који желе да се представе искључиво музиком. Сада ми је драго да сам у центру пажње због музике, а не зато што сам део неког скандала или ријалитија. Ја бих ипак музиком да будем у центру пажње. Стога сада морам потпуно да се фокусирам на Евровизију јер је то велики и важан пројекат“, рекла је Тијана Богичевић за коју ћемо навијати у другој полуфиналној вечери како би прошла у финале и сотварила што бољи пласман.

С. Милановић

фото: РТС

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести