Након Русије, "Хотел Београд" премијерно у Центру Сава

БЕОГРАД: Након успешне премијере у Москви, филм "Хотел Београд" биће премијерно приказан сутра у београдском Центру "Сава".
hotel beograd
Фото: Youtube Printscreen

У режији Константина Стацког, филм руско-српске продукције представља наставак популарних руских ТВ серија "Кухиња" и "Хотел Елеон", а главне улоге тумаче Милош Биковић и Дијана Пожарска.

Како су објаснили Биковић и Миодраг Радоњић, иначе и продуценти на овом пројекту, они су желели да понуде нешто ново на руском тржишту, да направе наставак популарне франшизе који би се дешавао у Београду и Србији како би многобројне фанове Даше и Павла упознали са српском културом и промовисали Србију као дестинацију.

"Када сам играо у ''Хотелу Елеон'' видео сам да Руси веома лепо реагују на Павлове приче о Србији, стереотипе и пословице, те сам желео да их доведем овде и покажем им све што наш град и земља имају да понуде", казао је Биковић.

Он је захвалио Граду на помоћи, као и Телекому који је био партнер на пројекту, а из те сарадње проистекла је и мини серија од три епизоде која ће се емитовати на Суперстар каналу на јесен.

Радоњић је истакао да је срећан што је у питању романтична комедија, јер тај жанр није чест у последње време у српском кинематографији, о навео да сматра да ће публици донети "талас ведрине и оптимизма."

Биковић је истакао да многи потцењују комадију као жанр, јер сматрају да је теже глумити у драми или трилеру.

"Мислим да је могућност да се сами себи насмејете духовна снага. То је могућност да се издигнете изнад себе и та животна снага је пресудна, без ње живот је тужан", додао је глумац.

Биковићевог деду тумачи Срђан Жика Тодоровић, а баку Јелисавета Сека Саблић. Жика је признао да је био изненађен што у својим годинама већ тумачи лик деде, али је прихватио понуду својих колега јер му се допала њихова идеја.

"Поред свих сјајних глумаца у пензији, они мене нашли, но ипак сам прихватио. Одгледао сам први пут филм и веома ми се допао, али нисам баш задовољан својом улогом, морао сам озбиљније да приђем том лику. Но, бићу задовољан, ако се некоме допадне", казао је Тодоровић.

Додао је да му је била част да му супругу игра велика Сека Саблић, јер је она део "атељеовске екипе коју много поштује."

"Играли су заједно мој (отац) Бора, Сека и многи други. Мислим да би Бори данас било веома драго да нас је видео", казао је глумац.

Руски редитељ Стацки казао је да је пресрећан што је имао прилику да прикаже у свом филму лепоте Србије.

"Први пут сам био у вашој земљи на првом Кустендорфу као студент. Радећи на овом филму, заљубио сам се у Србију. Не кажу џабе да смо братски народ, реагујемо слично на исте ствари, смејемо се заједно... Пријатно сам изненађен вашим глумцима, у Русији кажу да танано осећају и глуме", казао је редитељ.

Руска глумица Пожарска признала је да је одушевљена што је снимала у Београду и да једва чека да јој се пружи прилика да се врати.

"Заљубила сам се у вашу земљу. Бити српска снајка је непоновљив утисак. Смејем се и даље, као што видите. Након што одгледају филм, Рускиње ће пожелети да дођу и удају се за Србе како би имале овако необичне свадбе", нашалила се глумица.

У име Града говорио је Драгомир Петронијевић, који је захвалио Биковићу и руским ауторима на филму који представља Београд какав јесте - магични град на ушћу две реке, пун љубави, смеха...

Влада Лучић из Телекома Србија истакао је да је "Хотел Београд" био први пројекат који су подржали продукцијски.

"Задовољни смо што нас и у Русији промовишу као озбиљну продукцијску кућу која зна да подржи квалитетне пројекте, што нам и јесте циљ", казао је Лучић.

У "Хотелу Београд" улоге тумаче и Јелисавета Орашанин, Љубомир Бандовић, Борис Дергачев...

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести