Повереница: Предложићемо да се не ради недељом

БЕОГРАД: Закон о финансијској подршци породицама треба допунити пореским подстицајима за компаније које брину о запосленима који имају породицу и одредбом о обавезном родитељском одсуству за очеве, оценила је данас у београдском хотелу Хајат повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић.
brankica jankovic mc.rs
Фото: mc.rs

Она је на другом панелу конференције "Пословање по мери породица" који је организовала Бизнис Инфо Група најавила и да ће према министарству трговине ићи препорука да се не ради недељом.

"Ја из протеста не купујем недељом у тржним центрима. Почели смо анализу, и то ће бити иницијатива или препорука јер то је огроман број људи који ради недељом и не може да буде са својом породицом", казала је она.

Јанковић је истакла да није добијала притужбе на директну дискриминацију трудница и мајки у виду питања послодавца "да ли планирате да останете трудни", већ се запослене мајке жале на ниже зараде, лошије радно место и немогућност напредовања по завршетку породиљског одсуства.

Наталија Пешић, руководилац људских ресурса у Вип мобиле казала је да запослени јако цене мере подршке родитељима попут флексибилног радног времена, вртића за запослене и плаћеног скраћеног радног времена за маме након повратка на посао, и да зарада није једини мотив запослених кад бирају фирму.

"Ми имамо колеге који су отишли јер им се указала могућност веће зараде, али су се вратили због подршке коју имају као родитељи код нас", казала је она. Како је истакла, важно је направити баланс у подстицаним мерама за све запослене како се родитељи који раде од куће или скраћено радно време не би осећали кривима што колега који нема породицу, преузима посао.

Весна Бенгин, суоснивач Биосенсе института истакла је да компаније које брину о родитељима постижу већу ефективност, таква компанија је много атрактивнија за привлачење нових запослених и задржавање постојећих.

"Биосенсе се бори против одлива мозгова, не само висином плате већ и различитим подстицајним мерама за младе родитеље као што су флексибилно радно време, помоћ код купивине стана итд", навела је она додајући да таква пословна култура привлачи и домаће научнике из иностранства да се врате у Србију јер им је важно да буду поред своје фамилије.

Генерали осигурање у Србији сваке две године ради анкету о задовољству запослених на основу које се осмисли сет мера за све запослене, навела је Наташа Марјановић, члан извршног одбора ове осигуравајуће куће која је прва финансијска компанија у Србији са сертификатом family friendly компаније.

Конференцију "Пословање по мери породица", организовала је Бусинеш Инфо Група уз подршку Министарства културе и информисања, а у сарадњи са Уницефом Србија.

EUR/RSD 117.5923
Најновије вести