КОМПАНИЈА „BEE IT” ИМА РЕШЕЊЕ ЗА ФИРМЕ Ево шта ради софтвер из Новог Сада

Евалуација запослених у компанијама један је од најбољих показатеља који пружају најважнију информацију како одређена фирма послује, односно, каква је атмосфера међу радницима, колико су напредовали и да ли су испунили услове за повишицу или промену позиције.
а
Фото: Bee IT

Подробним испитивањем и тестирањем колега и шефова углавном се баве психолози и остали стручњаци за људске ресурсе оспособљени за довођење запослених и њихов даљи третман у матичној компанији.

У зависности од броја запослених тај процес може да буде дуготрајан, па је многим компанијама неопходно да издвоје више од три месеца како би урадиле комплетно истраживање међу свим запосленима. Због тога је компанија „Bee IT” одлучила да креира софтвер по узору на сличне који се већ производе на иностраном тржишту, а уз помоћ којег би тестирање програмера и чланова њиховог тима било брже и ефикасније.

Софтвер „FeedbackHero” отворен је за све ИТ компаније, али и за друга већа и мања предузећа

Компанија „Bee IT”, која до сада послује у Новом Саду седам година, радила је искључиво на пројектима клијената на страном и домаћем тржишту (outsourcing компанија), а сада је највише ангажована у креирању сопственог HR софтвера, који је тренутно јединствен у нашој земљи.

− Како се десила велика криза која је снажно погодила ИТ сектор, многе компаније су морале да смање своје трошкове, док је доста њих и престало да ради - истиче за „Дневник” маркетинг менаџер новосадске компаније „Bee IT” Милица Кујунџић. − Желели смо да пронађемо други извор прихода,  а уједно се јавила потреба за бржим тестирањем нових, али и искуснијих колега. Тако је настао софтвер који се данас зове „FeedbackHero”, отворен за све ИТ компаније, али и за друга већа и мања предузећа.

Фото: Bee IT


До бољих услова рада

Софтвер „FeedbackHero” програмиран је на два језика, енглеском и српском, те је прилагођен за све врсте компанија у Србији које послују на домаћем и страном тржишту.

− Тај софтвер је неопходан у зависности од тога колико је одређеној компанији важна област људских ресурса и колико она сматра да су стратешки важни − закључује Кујунџићева. − Таква технологија најважнија је за ИТ сектор, зато што су пре пандемије програмери били највише тражени, па је била потребна селекција. Сада, после кризе, важно је задржати све те људе, одржати с њима добар контакт и понудити што боље услове за рад. Уколико би се користио HR софтвер, и компаније и њихови запослени, као и спољни сарадници, били би много задовољнији.


Од самог оснивања проверавају стање међу запосленим тако што двапут годишње тестирају њихова знања, вештине, прилагођавање у радној средини и друге стручне карактеристике (тзв. 360 feedback review), помоћу упитника који најпре попуњава запослени, а након њега четворо колега или менаџера по одабиру самог радника (или стручњака за људске ресурсе, уколико је потребна корекција).

− У ове сврхе раније су углавном коришћене ексел табеле, на којим је лако могло да се погреши, а њихово исправљање одузимало је доста времена − навела је Милица Кујунџић. − Иако HR софтвер омогућава брже тестирање колега, његова примена у одређеној компанији неће утицати на смањење запослених у сектору за људске ресурсе, а усавршавање психолога ће бити потребније више него икад. До сада смо урадили тестирања са око 200 стручњака и менаџера за људске ресурсе, тако да је све више њих упознато са новом технологијом која ће допринети бржој евалуацији радника.

А. Чегар

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести