Промет кладионица преполовљен, играчи се споро враћају

БЕОГРАД: Кладионичарима је због короне пао промет за више од пола, занемарљив број играча прешао је на онлајн клађење, а у пословнице кладионица се споро враћају, речено је Танјугу у Удружењу приређивача игара на срећу (УПИС).
dinar, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Директор УПИС-а Раде Каран у изјави за Танјуг каже да је индустрија игара на срећу међу онима које су најтеже погођене епидемијом у свету па и у Србији.

"Било је потпуне забране рада, скраћивања радног времена, ограничавања броја играча који могу да уђу у пословницу и других превентивних мера државе које су на то утицале. А додатно спортско клађење је десетковано чињеницом да су бројни спортски догађаји отказани чиме је изгубило на атрактивности и интересовању играча", каже он.

Додаје да компаније чланице УПИС-а бележе пад промета за преко 50 посто.

"Било је периода када је проценат пада био и преко 80 посто, и то не рачунајући период забране рада, када пословања није ни било. Најтеже су погођена земаљска уплатно-исплатна места", каже он.

Онлајн клађене преко интернета а од куће постојало је у Србији и пре кризе.

"Јако мали, незнатан број играча је своју игру преселио из земаљске кладионице на онлајн апликацију. То је занемарљив број у односу на број за колико је опао број играча у кладионици", рекао је Каран.

У индустрији игра на срећу ради око 12.000 људи у Србији.

"Компаније чланице УПИС-а до сада нису отпуштале запослене. Међутим с обзиром на трајање ових отежавајућих околности, и на јако спор опоравак тражишта, не искључујемо могућност да ће поједина уплатно - исплатна места, кладионице, бити затворене", рекао је Каран.

Како је оценио у индустрији игара на срећу у Србији тренд је јако спор опоравак тржишта, односно јако споро враћање играча.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести