АРГЕНТИНКА КОЈА ЈЕ УДАТА ЗА СРБИНА ОТКРИЛА ШТА ЈЕ ИЗЛУЂУЈЕ Проговорила о одласку код ЊЕГОВИХ: "Све је тако лепо, а онда..." ВИДЕО

Аргентинка Денис, која се пре неколико година удала за Србина Јована, свакодневно објављује занимљив садржај на својом ТикТоку.
Аргентинка Денисе
Фото: Printscreen Instagram balkatinos/Ilustracija

Денис из Аргентине и Јован из Босне и Херцеговине упознали су се у Дубаију, док су као стјуардеса и стјуард радили свој посао и путовали по свету. Након што су се једно у друго заљубили, одлучили су да свој живот наставе у Бања Луци, Јовановом граду, где су основали породицу.

Недавно смо писали о њеној реакцији на прославу славе и другим обичајима на Балкану.

Овога пута она је пажњу посветила падежима у српском језику и словима која су странцима тешка за изговарање.

"Дакле, урадићеш ово. Идеш српским "путем", мораш да почнеш да учиш језик. Ово су додатни поени. Знаш шта? Језик је тежак. Тешко је! Јер када те одведе кући, укућани ће хтети да разговарају са тобом. Желеће да знају све о теби. Знаш? На почетку је све лепо и слатко. Научите како да изговорите своје име. Ја сам Денисе. Ја сам из Аргентине. Све је тако лепо. Учиш нови језик. И онда знаш шта се дешава? Онда долазе падежи! Мислићете да сте добро схватили, а онда не. Ако сте у Аргентини, али ако сте у Бања Луци, како то има смисла? Ти ниси са Јованом, ти си са Јованом. Ако хоћеш да га зовеш, кажеш Јоване. А онда слова: ћ, ч, ђ, љ... Али вредно је тога девојко. Једног дана би то могао бити један од језика ваше деце. Причаћу о томе.", испричала је ова Аргентинка.

Верујемо да Денисе није једина и да је свим странцима на почетку учења српског језика најтежа ствар савладати падеже.

Курир.рс/Еспресо

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести