Продаје се ЈАТ Техника - почетна цена 20,4 милиона евра

БЕОГРАД: Министарство привреде објавило је јавни позив за прикупљање понуда за приватизацију предузећа "ЈАТ Техника", а почетна цена износи 20,4 милиона евра. 
JAT logo/Tanjug
Фото: Tanjug

"ЈАТ Техника" из Сурчина је предузеће за одржавање и поправке авиона и понуђена је кроз модел продаје капитала, а министарство је позвало заинтересоване да доставе понуде до 31. јула уз уплату депозита од два милиона евра. 

Како је објављено у извештају овлашћеног проценитеља, највиша вредност "ЈАТ Технике" у распону процењене фер тржишне вредности капитала који се нуди на продају на крају прошле године износи 20.498.762 евра. 

Право на учешће у поступку имају предузећа чија је претежна делатност одржавања и оправке ваздухоплова и то најмање у последњих пет година у континуитету. 

Услов је и да је предузеће у 2018. години остварило самостално или на консолидованом нивоу пословни приход од најмање 40.000.000 евра, и да има капацитет за одржавање и оправку ваздухоплова на минимум 10 позиција и то најмање последње две године у континуитету. 

Од потенцијалног купца се тражи да поседује сертификате за базно и линијско одржавање авиона типа Бомбардиер и Ембраер и то најмање последњих пет година у континуитету. 

Предмет продаје је укупно 99,3 одсто укупног капитала "ЈАТ Технике", од чега је највише капитала у власништву Републике Србије - 95,4 одсто укупног капитала а по неколико процената су власништво републичког ПИО фонда односно Републичког завода за здравствено осигурање, док власништво испод једног процента имају Национална служба за запошљавање, Општина Пећинци и Општина Аранђеловац. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести