Главни претрес старцу за обљубу осмогодишњака у фебруару

Новосађанину  М. Ј. (82); оптуженом за обљубу осмогодишњег дечака, јуче је у Вишем суду у Новом Саду, пред судским већем којим председава судија Видоје Митрић, одржано припремно рочиште које је било затворено за јавност због заштите малолетне жртве.
presuda cekic pixabay
Фото: pixabay.com

Како “Дневник” незванично сазнаје, главни претрес заказан је за 2. фебруар наредне године и, такође, ће бити одржан без присуства јавности.

Иначе, Више јавно тужилаштво је у септембру подигло оптужницу против М. Ј., који се налази у притвору који му је продужен до 15. јануара 2021. године.

Подсетимо, оптужени М. Ј. је ухапшен 7. маја због сумње да је у поподневним сатима, око 14.30 часова, дечака одвео у оближњу шуму у близини плаже Шодрош, и обљубио.

Старац и малишан се, као што смо писали, наводно не познају, а током дана су се сасвим случајно срели недалеко од некадашњег новосадског бродоградилишта, након што је осмогодишњак сам отишао од куће и пешке се упутио према Дунаву.

По нашим сазнањима, њих двојица су разговарала, да би потом старац дечака одвео у оближњу шуму код неуређене дунавске плаже Шодрош, где га је, како се сумња, обљубио.

У тренутку док је дечак орално задовољавао старца наишле су две жене, које су, видевши призор, позвале полицију и испричале шта су виделе. М. Ј. је, када је схватио да је затечен у непримереној и блудној радњи, брзо навукао панталоне и побегао с лица места према Лиману, а жене које су га пријавиле су сачекале полицију и објасниле у којем правцу је деда отишао.

Старац је, на основу описа, убрзо пронађен и ухапшен, а по незваничним сазнањима, приликом хапшења се није опирао, нити је питао за разлог.

Малишан је пронађен сакривен у жбуњу недалеко од места где се догодио немили догађај.

По незваничним сазнањима до којих је дошао „Дневник”, М. Ј. је на саслушању ћутао и није одговарао на питања, а у једном тренутку је само кратко рекао да би било боље да је мртав.

Д. Николић

EUR/RSD 117.1138
Најновије вести