Окривљени признао убиство брата, одређен му притвор

НОВИ САД: Радослав М. (49), који је окривљен за убиство рођеног брата на Клиси, јуче је, код судије за претходни поступак Светимира Поповића, признао дело за које се терети и остао код изјаве дате, у присуству браниоца, у полицији након хапшења.
ubistvo sentandrejski
Фото: Дневник/ С. Шушњевић

После саслушања у Вишем јавном тужилашту одређен му је притвор због бојазни од понављања дела и због узнемирења јавности, сазнаје „Дневник“ незванично“.

Подсетимо, новосадска полиција ухапсила је у петак Радослава М.  због постојања основа сумње да је усмртио три године млађег брата Жарета. Сумња се да је Радослав у дворишту породичне куће на Сентандрејском булевару на Клиси, у петак око 16 часова, испалио више хитаца из ватреног оружја у брата, који је преминуо на лицу места.

Екипа Хитне помоћи, како смо сазнали, дошла је по пријави у 15.56 часова, али је, нажалост, могла само да констатује смрт.

Радослав се, одмах након злочина, дао у бег плавим „опелом”, али су га брзом и ефикасном реакцијом полиције пресрели и опколили припадници Интервентне јединице у Партизанској улици и ухапсили.

Како незванично сазнајемо, до породичне трагедије дошло је након краће свађе браће.

– Жаре је дошао кући с посла да узме нешто. Претходно је био с једним колегом на ручку у једном ресторану. Раде га је чекао, ођедном су се посвађали и чула су се, чини ми се, четири пуцња – рекао је један од комшија за “Дневник”, одмах након ове породичне трагедије, не верујући да је старији брт могао да убије млађег. Комшије су одмах пријавиле инцидент полицији, а према незваничним сазнањима до којих је дошао “Дневник”, Радослав је у Жарета испалио читав шаржер из “тетејца”.

- Не знамо одакле Радету пиштољ, нисмо знали да га има. У ствари не знамо ни да ли има дозволу за пиштољ, ако је има онда је то још из периода када је радио у обезбеђењу - кажу рођаци.


Мајци нису одмах рекли за трагедију

Ова велика породична трагедија догодила се у дворишту куће у којој је страдали Жаре живео са супругом, децом и непокретном мајком Драгицом. На сву срећу, у тренутку трагедије, супруга и деца нису били код куће, али је била мајка која је чула је да се нешто дешава. То је узнемирило и покушавала је да сазна шта се десило.

- Рекли су јој да су се Раде и Жаре посвађали и потукли и да је Жаре у Ургентном. Чекали су да дође Хитна, да јој да нешто за смирење, па да јој кажу… Сирота жена, ово ће је убити… - рекла нам је једна рођака. Она каже да је Раде, овим што је урадио, уништио две породице и четворо деце јер су и један и други ожењени и имају по двоје деце.


Фото: Убијен Жаре М./ Приватна архива

Пред кућом у којој се догодио стравичан злочин, у петак се окупио велики број рођака, пријатеља и комшија. За осумњиченог Радета кажу да је био љубоморан на Жарета од малих ногу.

– Није га воле од када се родио. Вечито је био љубоморан на њега и стално је гледао да му напакости. А Жаре је био баш добар, добродушан, ма, диван. Нема горег него када удари брат на брата – рекли су познаници браће за “Дневник”.

Како је наш репортер сазнао на лицу места, између браће је и раније долазило до сукоба. Из тог разлога је покојни отац Милорад и поделио имовину равноправно обојици синова.

– Покојни отац је сву стечену имовину поделио на равне части. Једнако су добили и један и други. Али Раде је увек нешто био незадовољан, увек му је било мало и све је мерио. Често је мењао послове, али се ни на једном није дуго задржавао, вероватно јер је био кратких живаца – кажу рођаци и комшије и додају да је у последње време продавао је зечеве на Најлон пијаци, а преткодно, ако се не варују, радио је у фабрици намешатаја.

За покојног Жарета имају само речи хвале. Кажу, био је добар, вредан и весео човек, ког су сви волели.

– После очеве смрти бринуо је о мајци. Њему није било тешко да води рачуна о њој иако је била непокретна и тешко болесна. Она се полако предавала, постајала је све слабија, али ју је он храбрио и водио рачуна о томе да јој ниште не недостаје. Био је баш пожртвован син, за разлику од Радета, који је долазио можда једном месечно да обиђе мајку – причају рођаци и познаници за „Дневник”.

Претпоставља се да је, можда, окидач за тако стравичан злочин било то што је мајка недавно један плац, који је имала на свом имену, оставила млађем сину.

– Вероватно му је то сметало. Али, не видим зашто. Да видите само како има лепу и велику кућу, ту у близини. Дивну породицу, предобру децу, студенте. Зашто је то урадио? – пита се једна рођака.

Како смо сазнали, Жаре М. ће бити сахрањен данас на Ченејском гробљу у 15.30 часова.

М. Вујачић, Д. Николић

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести